Đole Đogani u kampanji "Negujmo srpski jezik"

Biblioteka grada Beograda sprovela je kampanju "Negujmo srpski jezik" u kojoj učestvuju ugledne ličnosti iz oblasti sporta, teatra, književnosti, muzike... Među njima je i Đole Đogani i njegova čuvena replika "Čekaću te kod kolima". Ali, pre nego što zaustite da izgovorite to što ste pomislili, pritisnite "stop" i pogledajte video.

.

Osobe koje se svakodnevno pojavljuju u medijima pod nazivima „starleta“, „pevač/ica“, „pisac/spisateljica“, "voditelj/ka", a koje nazivamo zvezdama, uglavnom muku muče sa pravopisom i gramatikom srpskog jezika.

Čuvena Đoganijeva rečenica „Sladžo, čekam te kod kolima“, postala je antologijska u narodu, baš kao i replike iz filmova za koje više ne znate da li su iz filma ili iz života.

Isti taj Đole Đogani, koji je postao predmet sprdnje, odazvao se pozivu Gradske biblioteke, hrabro stao pred kameru i izgovorio istu rečenicu, ovog puta u edukativne svrhe.

Đole je za "Bulevar" izjavio:“Najteže mi je bilo da naučim ono č, ć, dž i još neka slova. Gramatika mi nije bila nešto teška.”

Pre nego što presudite, pogledajte video:

.

I, šta kažete?