Džej Lo danas puni 46!

Lepa pevačica i dalje krasi naslovne strane svetskih magazina, očarava muškarce i žene širom planete i, što je možda najvažnije, uživa u životu i u svojoj deci kao sve "normalne" žene. Srećan rođendan, Dženi!

.

Dženifer Lin Lopez Rodrigez rođena je kao srednje dete u skromnoj porodici portorikanskog porekla. Karijeru igrača počela je kao prateća igračica za New Kids on the Block, učesnica šoua "In living color", i jedna od devojaka koje su đuskale sa Dženet Džekson. Prvu, manju ulogu imala je u filmu "My little girl", a probila se ulogama u filmovima "Money train" i "Selena" sredinom devedesetih.

Filmovi "Ćelija", "Wedding planner", "Sobarica na Menhetnu" i drugi proslavili su lepu Dženifer, koja je zatim odlučila da se posveti i muzičkoj karijeri.

Prvi album "On the 6", čiji je naziv aluzija na voz "šesticu" kojim je, kao nepoznata devojka puna nade, išla na audicije, objavila je 1999. i postala pravi hit na sceni. Odgovorna je za "latino eksploziju" u popularnoj muzici, a tokom godina za dostignuća u karijeri osvojila je više Bilbord nagrada i dva puta je bila nominovana za Gremi. Objavljivala je i albume na španskom, a među njenim najvećim hitovima su "Jenny from the block", "If you had my love", "Waiting for tonight", "I'm real", "On the floor" i drugi.

Prvi put se udala za konobara Ohanija Nou, i bili su u braku godinu dana. Onda je usledila "poslastica" za paparace, Džej Lo se smuvala sa Didijem i bili su najmoćniji muzički par. Zajedno su uhapšeni 1999, zbog posedovanja oružja bez dozvole, i optužbe protiv Džej Lo su odbačene, dok je Didi odgovarao pred sudom ali je oslobođen.

Posle dve godine veze, Lopezova prelazi na igrača iz spota "Love don't cost a thing" Krisa Džada, za kojeg se udala 2001. i razvela od njega već sledeće godine. Ben Aflek je sledeći na njenom spisku - zajedno su igrali u filmskoj propasti "Gigly" i filmu "Devojka iz Džerzija", verili se ali su raskinuli posle tri godine veze. Aflek je kasnije rekao "šta mi je to u životu trebalo", jer je od finog holivudskog momka postao mamac za tabloide.

Za pevača i glumca Marka Entonija Dženifer se udala 2004, i dobili su blizance Maksa i Emi, rođene 2008. Dženifer je za veridbu dobila prsten od četiri miliona dolara, koji nije vratila nakon što se par se kasnije rastao, a Džej Lo uplovila u novu romansu sa igračem Kasperom Smartom.

#TBT

A photo posted by Jennifer Lopez (@jlo) on

.

U karijeri je nominovana za više Zlatnih malina nego "pravih" filmskih nagrada, a dve je i osvojila. Najpoznatija priča o Džej Lo tiče se njene guze, pošto je navodno osigurala svoj najpoznatiji "adut" na 300 miliona dolara. PETA je kritikovala pevačicu zbog korišćenja krzna u kolekciji "Sweetface", a borci za ljudska prava zbog nastupa za diktatore.

Pevala je za rođendan naše manekenke Sandre Meljničenko, i za to dobila više od milion dolara.

Pored muzike i glume, Džej Lo se bavi i modom. Ima uspešnu liniju garderobe, parfeme sa svojim potpisom, otvorila je restoran, i ukupno je "teška" 250 miliona dolara, po podacima "Forbsa" iz 2012.

Izvor: mondo

HAPPY MOTHERS DAY TO ALL THE AMAZING MOMS OUT THERE!! #love #familia

A photo posted by Jennifer Lopez (@jlo) on