Ekipa "Tačno 9" slavi drugi rođendan. Srećno!

Dinamični jutarnji magazin "Tačno 9" sadrži sve što treba da znate u 9 časova svakog radnog dana. Vedra i uvek dobro raspoložena voditeljska ekipa - Sanja Radan, Stefan Buzurović i Ivana Gajica informišu nas tačno dve godine o najvažnijim vestima, vremenskim prilikama, kulturnim događajima i manifestacijama u zemlji i svetu. U sredu, 3. septembra ekipa na čelu sa urednicom Anetom Radivojević obeležava godišnjicu:

.

„Posle dve godine rada mogu reći da imamo vernu publiku. U početku smo mislili da će nas gledati uglavnom domaćice, penzioneri, nazoposleni...Kako je vreme prolazilo, osim njih koji su po prirodi stvari u to vreme ispred TV, naša publika se menjala i podmlađivala. U osnovi kolažni program, u Tačno 9 stalno smo uvodili nove teme, širili priče iz cele Srbije i poseban akcenat stavili na probleme u društvu i kulturno osvešćivanje. Dakle, više pozitivnih primera, mladih uspešnih ljudi, društveno odgovornih tema, a manje estrade. Pokazalo se da gledaoci znaju da cene kada im pružite priliku da vide i neku drugu Srbiju od one koja se najčešće nudi kroz medije. Od priče o poslednjem opančaru u Zapadnoj Srbiji do koncerta uspešnog violiniste sa Berklija.
Osim rada na što kvalitetnijim pričama, u narednom periodu više ćemo se okrenuti društvenim temama, od uređenja zgrade, do saveta kako da overite neki važan dokument ili pomognete onima kojima je najpotrebnije. U prvom planu biće - humanost, i to na delu“, kaže Aneta.

Osim rođendanskog iznenađenja, u slavljeničkom izdanju "Tačno 9" videćemo ekipu ovog jutarnjeg programa koja proverava da li je kontrola saobraćaja u okolini škola u Srbiji stroža. Gledaćemo priču o najvećoj maketi na Balkanu, Borivoja Vujića. "Svet oko nas" se prostire na 44 kvadrata i ima oko 5.000 objekata. Pored ljudi i zgrada, maketa ima i vozove koji se kreću propisanom brzinom, metro, tramvaje, vetrenjače. Fontane, sportski tereni , železnička i autobuska stanica kroz koje tutnji gomila vozova i autobusa, zoološki vrt, čak i metro, napravljeni su od kartona, plute, kamenčića i šmirgle. Saznaćemo i priču o jedinoj ženi variocu u Novom Sadu koja sa ponosom ističe svoje zanimanje. Iako je završila školu za elektro-zavarivača, kasnije i za inženjera organizacije rada kao i kurs za računare i za kozmetičara, danas, u pedesetim godinama, obučava se za varioca.