Showbiz vesti

ŽIVOTNA DRAMA glumice serije "Tate"! Sa 19 se UDALA za TETKINOG DRUGA, a jedna tragedija je sve promenila

Glumica Jelica Sretenović iza sebe ima više od 70 uloga na filmu i u serijama, ali i na daskama koje život znače. 

20.10.2020. - 11:56h
Jelica Sretenović
Jelica Sretenovićfoto: PRVA TV

Glumica se proslavila u filmovima "Nacionalna klasa", "Varljivo leto 68.", "Policajac sa Petlovog Brda", Biće Bolje", "Zona Zamfirova", "Ljubav, navika, panika", "Ranjeni orao", "Nepobedivo srce"... Ali publika ju je najviše zavolela kao Kovljiku Koku u seriji "Bolji život".

Trenutno je gledamo u popularnoj humorističkoj i porodičnoj seriji "Tate", gde glumi majku jednog od glavnih junaka.

Njen privatan život veoma je zanimljiv, jer kako je jednom prilikom rekla - o njoj može da se snimi i film.

Detinjstvo joj je bilo veoma teško, njenu majku i nju otac je napustio kada je glumica imala svega nekoliko godina. Kako je znala da kaže, otac nije je bio „veliki mangup sa Crvenog krsta“, te je to navodila kao izgovor što ih je ostavio. Još kao devojčica znala je da želi da bude glumica, te je nije previše interesovala škola, zato je njen majka ostala iznenađena kada je saopštila da napušta srednju školu tokom drugog razreda, piše Blic.

Dok su njeni vršnjaci odlazili na časove, Jelica je iz prve uspela da upište Fakultet dramskih umetnosti. U analima Fakulteta dramskih umetnosti ostaće zabeleženo da je Jelica jedna od najmlađih studenata te institucije, jer je sa svega 16 godina bila primljena u klasu profesora Predraga Bajčetića, zajedno sa Goricom Popović, Tanjom Bošković, Milanom Štrljićem, Ljiljanom Dragutinović, Radmilom Živković i drugima...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JelicaSretenovicOfficial (@jelicasretenovic) on

"Toliko sam bila sigurna da ću položiti prijemni da nisam ni razmišljala o drugoj opciji. Dobila sam i šamar od sekretara škole. Pitao me je da li sam normalna i rekao da ne može da veruje da se ispisujem, a još ni drugi razred nisam završila!", ispričaja je jednom prilikom Jelica i opisala najluđe dane u svom životu:

"Isto se ludovalo kao i danas. Počev od matinea u Domu omladine, pa do diskoteka koje su tada bile najjače! Vraćali smo se kući u četiri ujutru! Pa ja sam sve to "poobavljala" do svoje 18. godine, pošto sam se udala sa 19 godina", rekla je glumica koja je potom upoznala druga od svoje tetke i ostala zauvek u ljubavi sa njim.

Naime, sa 19. godina upoznaje jednog od osnivača Univerzitetskog kliničkog centra Miloša Mišu Sretenovića koji je osvajio na prvi pogled.

"On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan!",  prisetila se tada Jelica Sretenović sa dozom nostalgije.

Udala se posle dvanaest meseci zabavljanja, sa 19. godina rađa ćerku Anu, a nekoliko meseci kasnije otišla da položi ispit na FDU. Tokom treće godine studija je ostala u drugom stanju, ali nije prestala sa odlascima na predavanja sve do deset dana pred porođaj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Australia

A post shared by JelicaSretenovicOfficial (@jelicasretenovic) on

"Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može!", istakla je Sretenovićeva za Blic, dodajući da ju je suprug nesebično podržavao u svim angažmanima, pa čak i u onima zbog kojih je često morala da odsustvuje iz porodičnog doma.

Godinu dana kasnije diplomira, a za vreme fakultete počinje da glumi u pozorištu. Međutim, velike uloge u njenoj karijeri dolaze tek sa njenih 25. godina. Uloga po kojoj će biti upamćena, kako Koka Stanović u "Boljem životu" snimila je kada je imala 35. godina. Jedanaest godina nakon rođenja ćerke Ane na svet je donela i ćerku Olju. Sve se činilo idealno, ali sa velikom tragedijom Jelica se susrela 1999. godine, kada je njen suprug iznenada preminuo zbog srčanih problema. Te godine im je bilo dve i po decenije braka. Jelica je sa 45 ostala udovica. Nakon toga se nije udavala, a život je posvetila ćerkama, unucima i karijeri.

Njena starija ćerka Ana živi u Švedskoj i ima sina Miloša, dok je mlađa Olja kod nje. Mnogo je vezana za svoje mezimice pa svaki slobodan trenutak provodi sa njima i često putuje u Švedsku kako bi bila sa svojim unukom, saznaje Blic.