Timotijević i Janjić o seriji BESA: "Shvatićete šta su prave vrednosti"

Premijerno prikazivanje serije "Besa" počinje večeras na televiziji Prva, a gledaoci nestrpljivo iščekuju da pogledaju prvu epizodu serije koja će po svemu sudeći pomeriti granice kod nas.

Marko Janjić i Miloš Timotijević, foto: Prva TV
Marko Janjić i Miloš Timotijević, foto: Prva TV
.

Serija "Besa" je priča o običnom čoveku koji preko noći pada u ruke najvećem mafijaškom bosu u jugoistočnoj Evropi. Otvara se pitanje na šta je sve spreman da uradi da bi zaštito svoju porodicu.

Na ovom, možda najvećem, regionanom formatu do sada, učestvovao je veliki internacionalni produkcijski i glumački tim. Reč je o regionalnoj koprodukciji u kojoj igraju srpski, hrvatski i albanski glumci.

Režiju potpisuje Dušan Lazarević, a scenario poznati britanski pisac Toni Džordan, koji je imenovan za najboljeg TV scenaristu. Glavna uloga pripala je Raši Bukviću, a u seriji između ostalih igraju i glumci Miloš Timotijević i Marko Janjić sa kojima smo razgovarali uoči emitovanja prve epizode "Bese".

Miloš Timotijević glumi inspektora Interpola Petrita Kocija, a Marko Janjić njegovog kolegu Mirka Sandića, koji je zapravo Petritova mračna, impulsivnija strana.

Miloš Timotijević glumi inspektora Interpola Petrita Kocija, foto: promo
Miloš Timotijević glumi inspektora Interpola Petrita Kocija, foto: promo
.

- Šta si spreman da uradiš da bi zaštito svoju porodicu, pitanje je koje predstavlja ključ ove serije i mislim da će gledaoci imati prilku da se zamisle i zapitaju šta bi oni uradili za svoje najbliže, ali i da shvate šta je vrednost u ovom sumanutom vremenu, a to je porodica, sigurnost, ta mirna luka - rekao je Janjić.

Glavni lik koga igra Raša Bukvić, Uroš Perić, ispašće iz mirne luke, ali ne svojom zaslugom. Gledaoci će kroz 12 epizoda moći da vide neverovatne promene kroz koje prolaze likovi u seriji.

Miloš Timotijević kaže da je njegov lik pozitivan i da glumi inspektora koji je u potrazi za narko-klanom.

- Postoji lična motivacija, ali su tu i pitanja prošlosti, čak i neke osvete, ali je na publici da polako otkriva kroz 12 epizoda uzbudljivi mozaik koji je napravio kreativan tim ove serije - rekao je Timotijević.

Glumci ističu da je serija odlično napisana kao i da su likovi dobro vođeni. U seriju su uložena velika sredstva, snimana je na velikom broju lokacija i čini je ogroman broj domaćih, ali i glumaca iz regiona.

I Timotijević i Janjić kažu da im je bio izazov da rade na ovakvoj seriji, kao i da su se veoma radovali kada je počelo snimanje. Janjić kaže da je u trenutku snimanja serije bio angažovan i u Crnoj Gori, pa je dve nedelje skoro svako veče morao da leti za Beograd, ali i da se vraća nazad u Crnu Goru.

.

- Izazov je bio izdržati taj tempo, ali kad znate da radite pravu stvar onda se borite sa svojim strahovima. Moj strah je bio strah od letenja. Tako da ništa nije teško ako zaista verujete u ono što radite - ističe Janjić.

Miloš kaže da mu je tokom snimanja najviše smetala vrućina jer je serija snimana prošle godine tokom leta.

- Moji kostimi su bili uglavnom crni, snimali smo i u jaknama na temperaturama višim od 40 stepeni, kao i u pancirima. Ali vredelo je znojiti se za ovakvu seriju - kaže Timotijević.

Glumci nisu mogli da govore o tome da li će serija doživeti i drugu sezonu, ali se nadaju da će je biti jer im je, kako ističu, bilo zadovoljstvo da rade na ovakvom projektu.

Premijera prve epizode serije "Besa" je večeras na televiziji Prva od 22 sata.

Gostovanje Miloša Timotijevića i Marka Janjića na Prvoj TV, možete pogledati u prilogu:

.