Svoju prvu ulogu Vladan je imao u legendarnom filmu "Varljivo leto '68", snimanom 1984. godine, a filmovi koji su ga proslavili među publikom su "Ne miriše više cveće", "Zeka, Crvenkapa i Lotar Mateus", "Pazi šta radiš"...

U seriji "Igra subine" koja se svakog radnog dana emituje od 21h na Prvoj televiziji, Vladan tumači lik Ivana Ožegovića, oca sinova Luke i Alekse.

Međutim, malo ko zna da je poznati glumac u prošlosti bio tekstopisac i da je napisao čuvenu pesmu "Opa, opa", veliki hit pokojnog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa.

"Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis", priznao je glumac za "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.