Saopštenja

Explozivci ponovo nagrađeni!

Jedna od najgledanijih emisija Prve televizije – „Exploziv“ i ove godine ovenčana je nagradama na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Zlatna buklija. Tri priznanja u različitim kategorijama otišla su u ruke naših novinara. Za televizijski i novinarski izraz priznanje je dobio novinar i urednik emisije Dejan Vučenović za neposredan prikaz života najmladje podstanarke koja ima samo 12 godina. Grand prix publike za priču o ženama koje žive i rade na selu dobila je novinarka i voditeljka emisije Jasna Jovanović, dok je sa desetog jubilarnog festivala u Velikoj Plani na osnovu svih radova koje su novinari ove emisije poslali na takmičenje Prva televizija dobila i Grand prix za produkciju.​
29.04.2015. - 12:55h

„Već pet i po godina radimo kao eksplozivan tim. Tim koji postavlja pitanja, osvetljava sve tamne i svetle strane našeg kolektivnog bića. Trudimo se da javnost makar sazna za probleme koji se guraju pod tepih, sa željom da postanemo deo rešenja. Za tih pet godina dobili smo mnogo priznanja. Najbitnija su ona koja svakodnevno dobijamo od naše publike. Ali, za to vreme dobili smo više desetina nagrada na svim festivalima na kojima smo učestvovali. Iako nijednu priču nismo radili sa željom da dobijemo nagradu, svaka povelja, plaketa, medalja ili pehar govore nam da smo na pravom putu jer našu iskrenu želju prepoznaju i oni sa kojima delimo istu profesionalnu strast.


Na ovogodišnjem festivalu „Zlatna buklija“ dobili smo dve pojedinačne i jednu grupnu nagradu. Upravo Grand Prix za godišnju produkciju mene posebno raduje jer je to priznanje da smo prošle godine, prema mišljenju žirija, bili najbolji“ kaže Dejan Vučenović, urednik Exploziva i dodaje: „Svaka nagrada pored ličnog zadovoljstva nosi i ličnu odgovornost. Onu odgovornost koju svako od nas ima pred odlazak na snimanje ili ulazak u montažu. Jer treba osmisliti i pripremiti priče za neki naredni festival“.