Antena Grupa imenovala Pitera Smita za izvršnog direktora

Antena Grupa, vodeća medijska korporacija u jugoistočnoj Evropi, postavila je za izvršnog direktora Pitera Smita, bivšeg predsednika američke medijske grupacije NBC Univerzal Internešnel (NBC Universal International).
10.01.2014. - 13:59h

Piter Smit ima bogato iskustvo u oblastima TV i filmske produkcije i distribucije programa. U NBC Internešnelu je postigao veliki uspeh na pozicioniranju TV kanala i produkcije te medijske kuće na međunarodnom tržištu i za četiri godine podigao prihode od međunarodnih operacija kompanije na 4,1 milijardu dolara, što predstavlja rast od 60%.

"Piter Smit se pridružuje Antena Grupi u trenutku kada ulazimo u narednu ambicioznu fazu strategije širenja poslovanja", izjavio je Teodor Kirijaku, vlasnik i generalni direktor Antena Grupe. “Njegovo 25-ogodišnje iskustvo u medijskoj industriji će nam biti dragoceno u daljem razvoju operacija na međunarodnom tržištu. Piter će upravljati našom ekspanzijom i pomoći nam u kreiranju i akviziciji novih digitalnih projekata u Evropi”, izjavio je Kirijaku.

Postavljenje Pitera Smita, poklapa se sa fazom kontinuiranog investiranja kompanije u jugoistočnoj Evropi. Poslednje investicije Antene u regionu obuhvataju Prvu Srpsku Televiziju, Prvu Montenegro i Planet TV u Sloveniji.

"Radujem se saradnji sa Teom i ostatkom tima na jačanju prisustva Antene u medijskom biznisu. Planovi grupe, zasnovani na strateškoj platformi koja se sprovodi već nekoliko godina, veoma su uzbudljivi i ja ću se posebno fokusirati na potragu za novim partnerstvima kada su u pitanju TV kanali, na prava emitovanja programa i digitalne projekte širom Evrope", rekao je Smit.

Оd avgusta 2012. godine, Piter Smit je obavljao funkciju izvršnog direktora Sinefliks studija (Cineflix Studios) gde je upravljao ekspanzijom grupe na tržištima SAD, Kanade i Velike Britanije. Prethodno je u NBC Univerzalu upravljao širenjem internacionalnog biznisa kroz spajanja i preuzimanja internacionalnih Pay TV kanala, poput Holmark kanala (Hallmark channels). Pod njegovim rukovodstvom, NBC je ušao u proizvodnju globalnog TV i filmskog sadrzaja kroz akviziciju Karneval Produkcije (Carnival Productions), koja je zatim za NBC producirala čuvenu seriju “Downton Abbey” (Dauntonska opatija).