Plodovi - Subota, 6. april - Priča o najmlađem stočaru u Srbiji

Desimir Grbović (8) iz pešterskog sela Štavalj je najmlađi stočar u Srbiji. Svakodnevno najviše vremena provodi među kravama.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

"Znam sve poslove. Leti plastim sa roditeljima, čuvam krave, polažem im seno, unosim hranu, znam da muzem i počistim za njima. Ništa mi nije teško“, kaže mali Desimir.

Ekipa popularne agro emisije "Plodovi" Prve televizije prisustvovala je i jednom od najtežih i najodgovornijih poslova u štali, koje uglavnom obavljaju veterinari.

Iako tek osnovac Desimir je pred objektivom „Plodova“ telio kravu. Kaže, nije mu prvi put.

"Želeo bih da budem veterinar“, siguran je ovaj dečak, koji bez imalo straha već sada kao osnovac radi i poslove veterinara.

Gledaocima Prve televizije pokazaće i svoje najveće bogatstvo, najdraži kutak na farmi, telad koja su na ovaj svet stigla uz njegovu pomoć.

Porodica Grbović od vajkada se bavi stočarstvom. Imaju 14 krava, 4 junice, 15 ovaca i 30 svinja.

"Proizvodimo 10 tona sira godišnje i njime hranimo jednu omanju varoš u Srbiji. Svi kukaju da se teško živi. Ja nisam od tih. Kako radim, tako i živim. Živimo samo od poljoprivrednih poslova“, rekao je Desimirov otac Rajko u razgovoru sa voditeljem emisije Zoranom Maksimovićem.

Rajko veruje da će i njegov sin ostati na selu i da će se baviti poljoprivredom.

"I sina i ćerkice usmeravam prema poljoprivredi. Nek uče da rade, bolje nego da vreme provode na telefonima i društvenim mrežama“, rekao je on za emisiju „Pladovi“ Prve televizije.

Gledaoci ove emisije moćiće da vide i kako najmlađi stočar obavlja neke od najtežih poslova. Čak, vozi i traktor bez ičije pomoći, ali uz veliku pažnju svog oca, koji je njegov najveći uzor.