Plodovi - Subota, 2. decembar - Šta donosi “Vinska vizija”?

Popularna agro emisija Prve televizije “Plodovi” ove nedelje fokusirana je, između ostalog, na proizvodnju vina.

.

Drugi regionalni sajam vina, hrane, i turizma “Vinska vizija Otvorenog Balkana” premašio je sva očekivanja kako u pogledu broja izlagača, profesionalnih kupaca, poslovnih susreta privrednika, tako i posetilaca, ljubitelja vina koji su pohrlili pod kupole Beogradskog sajma kako bi probali i kupili omiljene i nove vrste vina. Iz Beograda je tokom trajanja manifestacije poslata lepa slika i poruka da je Zapadni Balkan region saradnje, razumevanja, kreativnosti i inovacija, ali i budućnost svetskog vina.

Predsednik Saveza vinara i vinogradara Stevan Rajta napraviće osvrt na ovaj veliki događaj, ali i na godinu za nama.

Možemo li da kažemo da se “Vinska vizija Otvorenog Balkana” za samo dve godine, svrstala među vodeće evropske i svetske smotre vinara? Šta pokazuje veliko interesovanje za ovu manifestaciju iz čitavog regiona? Kakva su naša vina? Od 800 etiketa koje su bile na takmičenju, nagrađeno je čake 545. Koliko to govori o kvalitetu? Ispunjavaju li naša vina sve standard za svetska tržišta? Koliko ova manifestacija doprinosi razvoju vinskog turizma? Na sva ova pitanja odgovoriće jedan od najboljih poznavalaca vinarstva i vinogradarstva u Srbiji.

Emisija "Plodovi" na programu je Prve televizije u subotu u 7 i u nedelju u 6 sati. Na Prvoj max emituje se nedeljom u 9:45.