Nećete verovati - Subota, 8. maj - Vozi šleper i u devetoj deceniji

Ove nedelje ekipa Gvozdena Nikolića donosi sledeće priče:

Neumoran, foto: GZS
Neumoran, foto: GZS

Neko u devetoj deceniji nije u stanju da pređe ulicu ali to ne važi za jednog Požežanina. Naime, Demir Joksimović i u 85. godini, nećete verovati, krstari evropskim drumovima vozeći pun šleper.

Karijera ovog neverovatnog vozača krenula je davnih godina prošlog veka i to na traktoru, a danas drži volan ogromne drumske krstarice vozeći od Beograda do Urala.

Zoran Tutunović, samohrani otac sa Rajca grčevito se nosi sa životom koji ga je mleo. Ali danas ima razlog da slavi jedan dan a to je kada je njegova najmlađa i četvrta kćerka Milica izašla iz sveta tame po kojoj je hodala skoro pet godina. Ona je progledala!

Dugo je mala Milica ovaj svet samo videla u mislima i nikada u žitovu nije videla svoje sestre, svog oca, niti je znala kako izgleda crvena ili plava boja. Ali jednog dana pred njom je zablistao svet mnogo lepši nego što ga je mogla u svojoj maloj glavici i zamisliti. Od tada u ovoj kući neprestano žiži kandilo, u znak zahvalnosti Bogu, svim svecima, i svakome ko je ovom čoveku i njegovoj deci pritekao u pomoć.