Radna akcija sa Tamarom - Sreda, 3. april - Pomoć petočlanoj porodici iz Ivanjice

Pomoć petočlanoj porodici Luković - roditeljima Milki i Manojlu, koji imaju tri ćerke Mariju (4), Anu (6) i Lenu (8).

Foto: Prva TV
Foto: Prva TV
.

Manojle Luković je građevinac, vredan i radan. Nema stalan posao, "radi na dnevnicu" gde god ga pozovu. Kao majstor je radio svuda po Srbiji. Kuću u kojoj danas zive, Manojle je izgradio sam. Započeo ju je 1997. godine sa 10 maraka u dzepu. Nije uspeo da je u potpunosti završi. Majka Milka nije zaposlena, brine se o deci i domu. Milka ima dvoje dece iz prethodnoh braka u kom je pretrpela psihičko i fizičko nasilje.

Zajedno imaju tru devojčice koje su izuzetno dobra, vesela i vaspitana deca.

Ekipa emisije "Radna akcija sa Tamarom" je uz pomoć opštine Ivanjica na kući porodice Luković uradila kompletnu fasadu i termo-izolaciju. Na drugom spratu, gde su bili goli zidovi-blokovi, sada je potpuno sređen dom. Urađeni su zidovi, pod, kuhinja i kupatilo. Prostorije su organizovane tako da devojčice imaju svoje sobe i prostor za učenje.

Zajedno sa porodicom smo obišli Hadži prodanovu pećinu, koja je ime dobila po Karađorđevom vojvodi. Pećina koja se nalazi na samo 7 km od Ivanjice na putu za Guču i veoma je značajna za turističku ponudu ovog kraja. Zanimiljivo je da je u njoj pronađeno 25 novih vrsta insekata koje u svetu malo poznate ili retke.

Obišli smo i ski stazu na prelepoj Goliji i jezero Tičar...