Radna akcija sa Tamarom - Sreda, 13. decembar - Pomoć osmočlanoj porodici iz Konjuha

U selu Konjuh u blizini Kruševca žive Ana i Goran Vukojičić, roditelji šest sinova - Aleksandra (17), Ognjena (15), Lazara (14), Bogdana (12), Vasilija (10), i najmlađeg Dimitrija (5).

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Porodica je živela u Kruševcu u stanu od 40 kvadrata u kojoj je pet godina sa njima živeo i Anin nepokretni otac kome je bila potrebna svakodnevna medicinska pomoć i nega. Nakon njegove smrti, 2018. godine porodica odlazi na selo u kuću Anine bake.

U povratku na selo, ova porodica je videla boljitak za sve, ne samo zbog više prostora koji je dečacima bio preko potreban već i da bi deca odrastala u zdravom okruženju, ali i da bi mogli da posade i uzgajaju nešto svoje. Takođe, želja ovih požrtvovanih roditelja je da deci stvore radne navike kako bi odrasli u dobre, poštene i vredne ljude.

Staru kuću su pokušali da koliko-toliko osposobe za život budući da su se u nju preselili dok je Ana bila trudna sa Dimitrijem. Ana i Goran su zaposleni, ali zbog kredita im ostaje jedna plata od koje živi čitava porodica. Pored toga majka ima zdravstveni problem sa pršljenovima u vratnom delu što joj u velikoj meri otežava život i normalno funkcionisanje. Prognoze lekara su operacija bez zagarantovanog ishoda ali Ana, vedrog duha se ne predaje.

Ekipa emisije Radna akcija sa Tamarom u potpunosti je promenila krovnu konstrukciju na staroj seoskoj kući, tako da su u potkrovlju napravljene dve nove sobe za dečake. Napravljene su nove spoljne stepenice koje vode do ovih soba. Urađeni su novi oluci i fasada i potpuno opremljeni kuhinja i kupatilo, a sređeno je i dvorište.

Koliko je porodica Vukojičić divna i poštena svedoči i to da su tokom svih dana radova u pomoć na gradilište pritekle komšija iz čitavog sela Konjuh.