Radna akcija sa Tamarom - Sreda, 10. april - Pomoć Žaklini i Aleksandri - hrabrom dvojcu iz Valjeva, koje zajedno mogu sve!

Žaklini je rečeno da ne može da ima decu, ali zatrudnela je u 31. godini kada se zabavljala sa Aleksandrinim ocem, koji ju je napustio zbog trudnoće. Od rođenja su Aleksandru pratile mnoge zdravstvene muke, ali je ona veliki borac kao i njena mama.

Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Žaklina je u invalidskoj penziji, 70 odsto je invalid i izuzetno teško se kreće, jer ima problema sa kičmom. Sa ćerkom živi u privremenom smeštaju u Mionici, na četvrtom spratu bez lifta. Iz straha da ne ostanu bez krova nad glavom, digle su kredit za nedovršenu kuću u Valjevu. To je objekat koji ima samo gole zidove.

Aleksandra radi u fabrici kablova u Mionici i veoma je ambiciozna i vredna. Studirala je Višu poslovnu u Valjevu, koju je morala da napusti godinu dana pred kraj da bi mogla da izdržava majku i sebe. Želi da jednog dana završi fakultet i da se bavi marketingom. Vezana je za majku i kaže da joj je ona obezbedila sve u životu, pa da je čak i putovala. Žao joj je što nije videla more, jer joj otac nije dao potpis da ode na ekskurziju sa školom. Sanja da jednog dana popije kafu sa mamom u dvorištu njihove nove kuće. Imaju malog psa kog su udomile sa ulice.

Preko puta njihove kuće u Valjevu je komšija Vlada, koji pravi metalne ograde. Čovek se ponudio za sve što zatreba prilikom renoviranja.

Kada je ekipa "Radne akcije" stigla na teren, dobila je kompletnu pomoć lokalne samouprave. Žaklina i Aleksandra su od Vodovoda dobile priključak za gradsku vodu i kanalizaciju, od Elektrodistribucije priključak za struju i to nam je već mnogo olakšalo posao. Gradsko zelenilo je sredilo dvorište iza kuće, deponiju i novu ogradu. Imali smo pomoć i oko oluka, naši fasaderi iz Medveđe su se priključili akciji i naši majstori su napravili kupatilo, kuhinju i kompletno opremili našim devojkama kuću.

Uz to, bili smo u najlepše vreme Valjevskih dana u tom gradu. Posetili smo Osmomartovski bazar, odveli porodicu na kabare Tanje Bošković i Radeta Marjanovića, devojke su od privatnika u Valjevu dobile letovanje i Aleksandra doškolavanje koje joj je bilo potrebno.

Sve u svemu, potrudili smo se da Aleksandra i Žaklina dobiju pravi novi početak jednog novog poglavlja u njihovim životima.

Gledajte novu epizodu "Radne akcije" u sredu, 10. aprila s početkom u 21.00 na programu Prve televizije!