Rajac

Početak rute je na Rajcu gde se održava čuvena manifestacija Kosidba na Rajcu. Ova manifestacija nije samo takmičenje u košenju već i prikaz tradicije, okupljanje kosača, zdravičara, trubača, vodonoša, tradicionalnog kosačkog ručke i naravno pesme.

Voditeljke su najpre birale ručnu kosu, ispratile kulturno umetnički program i otvaranje manisfestacije a zatim učestvovale u defileu kosača, zajedno sa njima došle do livada gde se odvija i takmičarski deo.

Ni vrucina ih nije sprečila da osvoje vrh Rajca gde ih je sačekala planinarka Anđela.

Sam naziv Rajac opisuje upravo ono što su doživele, pravi mali raj. Prostranstvo mirisnih i pitomih pašnjaka i divan pogled koji seže daleko.

Zasluženi predah usledio je na imanju Vesele livade gde se baš dooobro jelo! Domaćini su se potrudili da na trpezi bude svega.

Voditeljke su obišle i srpski Holivud, simpatično mesto sa lepim pogledom, puokazima I još zabavnijijom ljuljaškom. Da u ovom kraju baš vole putokaze svedoče i šaljivi putokazi koji su ih odveli u Dragančetovo sokače, gde ih je sačekalo iznenađenje!

Za kraj, Tamara je povela Hirstinu na Rudnik, u mesto Grabovica na terensko jahanje.

Ovčar-Kablar

Za osvajanje Ovčara i Kablara ovaj ženski tandem je odabrao najtopliji dan u godini, obe muče muku sa povredama a uspon koji ih čeka nije uopšte lagan.

Početak ove avanture je na vodi, gde su voditeljke vidno raspoložene startovale današnju avanturu. Vožnja katamaranom je turistička atrakcija koju nikako ne treba propustiti kada ste u ovom kraju.

Uspon do Savine isposnice nije lak, ali su uprkos povredama voditeljke uspele da stignu do nje. Pre njih se popeo Miloš Stanojević,već dobro poznati Trail cleaner koji je na ovo planinarenje poveo i svoju ćerku, bravo za njih!

Nakon pauze na isposnici, nastavile su uspon i osvojile vrh Kablara! Do vrha su išle stazom koja se smatra srednje teškom a iz ove prespektive, čini se da je jako teška.

Sa vidikovca na Kablaru, koji je nešto niže od samog vrha pruža se nezaboravan pogled na meandre Zapadne Morave .

Vidite celu planinu od vrha do podnožjija a pogled se pruža na našu lepu Šumadiju.

Obišle su i magično drvo jer ko ne želi malo magije u životu. Na tom putu su predah napravile na imanju Jovana Rama.

Na Ovčar su stigle kasno u sam sumrak gde su postavile i šator. Tamara koja nikada nije kampovala pripemila je mnogo pitanja za Hristinu koja je iskusna kamperka.

Razgovori uz solarnu lampu i otvoreno zvezdano nebo potrajali su do kasno u noć...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.