Surovu klimu koja vlada zimi u letnjim mesecima menjaju vrućine. Ovde hlada gotovo da nema, ali to neće zaustaviti Hristinu Popović i Aleksandra Radojičića u emisiji "Peške kroz Srbiju", koja je na programu Prve u nedelju, 21. aprila u 12.30. Oni su odlučni u nameri da prepešače Pešter!

Posetili su Dika i njegovo imanje gde pravi fantastični sjenički sir. Voditelji su se družili sa domaćinom Dikom uz kafu i rakiju, a Hristini je prorekao sudbinu iz šolje, a šta je čeka u ljubavi i poslu, saznaćete u epizodi.

Na putu kroz nepreglednu Pešter voditelji su naišli na mamu ovcu i jagnje, zanemoćale od vrućine. Podelili su vodu sa njima i vrlo verovatno im spasili živote.

Posebno je interesantna čuvena "ukleta" šuma Gutavica o kojoj se ispredaju različite legende, a da li su tačne procenićete sami.

Zajedno sa gorštakom i čuvarom ovih predela, rendžerom Mićom osvojili su vrh Trojan oko kog se takođe ispredaju legende i verovanja o skivenom zlatu.

Nakon dugog pešačenja, voditelji su uživali u vožnji Uvačkim jezerom turističkim brodićem kojim ih je provozala kapetanica Katarina.

Zatim su obišli Radoinjsko jezero, treće veštačko jezero na reci Uvac. Na ovom jezeru su sa instruktorom Igorom probali da voze E-foil daske, i doslovno lebde iznad vode!

Avanturu su završli iznad Zlatarskog jezera u kampu Filipov breg gde ih je sve čekalo na gotovo: sjani domaćin, mesto i šator i neprocenjiv pogled.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.