Rekli su da ta koalicija, kao autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na KiM.

Izrazili su saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti.

"Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, Kurtijev teror mora prestati. On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne smije više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se primijeni ono što je dogovoreno", navodi se u saopštenju.

Rekli su da je jučerašnji dan bio "jedan od najtežih" za Srbe u ovom veku.

"Kroz samo nekoliko sati, na Kosovu i Metohiji ugašena su četiri života. Četiri porodice su ostale bez očeva, braće, stričeva, ujaka... Nakon što je Aljbin Kurti nastavio sa svojim brutalnim terorom nad Srbima na sjeveru Kosova i Metohije, posle bezbroj poziva da se vrati za pregovarački sto i počne sa implementacijom onoga što je definisano Briselskim sporazumom, pre svega stvaranjem Zajednice srpskih opština, desilo se upravo ono na šta je upozoravano u proteklom periodu", dodaju iz ZBCG.

Kazali su da njih, kao političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, najviše zabrinjava "činjenica da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba bila rezultat nečijeg dogovora".

"Tome svedoči i organizovana akcija dezinformisanja od strane medija iz Prištine, koji su na sve načine htjeli da dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao svojevrsnu agresiju Republike Srbije", rekli su iz ZBCG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.