"Jedinice brigade ofanzivne garde potiskuju Ruse sa njihovih položaja i konsoliduju njihove položaje uprkos snažnom otporu Rusije“, rekao je pukovnik Mikola Uršalović, zamenik direktora za planiranje Nacionalne garde, na brifingu u četvrtak u Kijevu.

"I pored guste rudarske i inžinjerijske opreme, kao i snažnog otpora okupatora, naše jedinice su imale delimičan uspeh, napredovale su kako u dubini protivničke odbrane tako i duž fronta", dodao je on.

Vladimir Rogov, član ruske administracije u okupiranom Zaporožju, dao je drugačiju sliku.

"Naši dronovi su pogodili jurišnu grupu ukrajinskih militanata koji su pokušali da se probiju do naših položaja u pravcu Orihova između sela Robotine i Verbova“, rekao je on, prenosi ruska novinska agencija RIA novosti. Ukrajinci su bili primorani da se povuku uz velike gubitke, dodao je on.

Jevgenij Balicki, vršilac dužnosti guvernera okupiranih delova regiona Zaporožja, koga je postavila Rusija, rekao je na Telegramu da Ukrajina "završava preraspoređivanje svojih jedinica u oblasti Robotina, nakon čega očekujemo da će se situacija u oblasti Robotina-Verbova pogoršati".

CNN ne može da proveri izveštaje sa bojnog polja ni sa jedne strane.

Međutim, analiza dostupnih video-snimaka otvorenog koda sugeriše da su neke ukrajinske jedinice prešle važnu liniju ruske odbrane u blizini sela Verbove.

Prema nekoliko analitičara, ukrajinska vozila iz 82. vazdušno-jurišne brigade prešla su sistem rovova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.