Kancelarija evropskog javnog tužioca (EPPO) u Hrvatskoj potvrdila je današnje hapšenje dve osobe, ali ne navode ime Hrvoja Vojkovića.

Hrvatski portal Danas objavio je ranije da je po nalogu EPPO uhapšen Vojković.

"Ured evropskog javnog tužioca (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) sprovodi hitne dokazne radnje u saradnji s Policijskom upravom istarskom protiv dve osobe", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su dvojica osumnjičenih, navodi se, počinili subvencijsku prevaru i falsifikovanje isprave u odnosu na tri tendera u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri tendera sufinansirana su sredstvima Evropske unije.

EPPO će, kažu, nakon ispitivanja osumnjičenih doneti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravovremeno obavestiti javnost. Do tada, napominju, neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

EPPO je nezavisna kancelarija javnog tužioca Evropske unije. Odgovoran je za istragu, krivični progon i podizanje optužnice za krivična dela protiv finansijskih interesa Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.