Ovo je danas izjavio portparol Stejt departmenta Metju Miler i dodao da Vašington sarađuje sa Izraelom na tome da se dozvoli da više kamiona sa pomoći stigne u Gazu.

''Trenutno se ne radi dovoljno. Nivo pomoći koji stiže nije dovoljan, treba da se poveća i to smo stavili jasno do znanja vladi Izraela. Nivo goriva koji dolazi nije dovoljan i mora da se poveća'', rekao je Miler, a prenosi Rojters.

Ranije danas koordinatorka UN za humanitarnu pomoć za palestinsku teritoriju Lin Hejstings je rekla da Gazu čeka još "pakleniji scenario" ako ne bude dozvoljeno da više pomoći uđe u enklavu.

Ona je poručila da je trenutna količina pomoći nedovoljna i da ne postoje uslovi potrebni za isporuku pomoći Gazi. UN su saopštile da su spremne da rade sa svim stranama na ''proširenju broja sigurnih skloništa pod upravom UN i na pružanju pomoći tamo gde je ona potrebna''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.