Oni su se sastali tokom samita o klimi COP 28 u Dubaiju.

Vučić je poručio da Srbija jeste mala zemlja, ali zna da ceni svoje velike prijatelje.

"Susret sa prijateljima i odnos pun poverenja i podrške u vremenima velikih previranja, retka su dragocenost. Takav je i ovaj sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom, sa kojim sam dugo razgovarao o svim ključnim pitanjima naših bilateralnih i ekonomskih odnosa, planovima za EXPO 2027, kao i o drugim velikim projektima od značaja za našu zemlju", napisao je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je predsedniku UAE lično čestitao Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata i izrazio najbolje želje za dalji napredak zemlje, "čiji je fascinantni uspeh primer i uzor svima nama".

"Posebnu pažnju posvetili smo ključnim temama ovogodišnjeg Samita COP28, kao i načinima na koji Srbija može da doprinese globalnoj klimatskoj akciji. Srbija jeste mala zemlja, ali i te kako zna da ceni svoje velike prijatelje. Hvala Vam još jednom, poštovani prijatelju, za svu naklonost koju pokazujete prema našoj zemlji", naveo je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.