1. Ma pale nas jer se mi ne takve gluposti primamo k'o saučešće
  (Selo, 29. novembar 2023 00:35)

  # Link komentara

 2. Prije vise od 100 godina Tesla je smislio kako prikupiti jeftinu i sveprisutnu energiju koja ne zagadjue, a mos mislit sta je sve do danas pronadjeno nakon cijelog jednog vijeka nauke. Sad sto se nama servira krivica dok se zdrave i pristupacne tehnologije zataskavaju- to je vec neka druga agenda. Zove se - kako ljude nabiti u geto i oduzeti im prevozna sredstva i ostale slobode pod izgovorom brige za planetu.
  (Eter, 28. novembar 2023 22:04)

  # Link komentara

 3. Koja inspekcija kontrolise grejanje majstorskih radionica? Mnogi loze staro preradjeno ulje, dali automobilsko, kamionsko ili trafo. Posle nam je NATO kriv kako nas je bombardovanjem radio aktivno posolio.
  (Marko, 28. novembar 2023 20:28)

  # Link komentara

 4. Vazduh jeste bio čistiji prošle zime, ne samo jer je bila blaža od proseka, već pre svega jer je zbog rata u ukr, cena čvrstog ogreva otišla gore 100%. Ni ove godine se cena istog nije normalizovala već je oko 60-70% viša nego pre 2 godine, pa će vazduh opet biti čistiji, jer će se dosta ljudi i ove zime grejati na jeftinije energente, struju i gas.
  (čist vazduh, 28. novembar 2023 20:26)

  # Link komentara

 5. ...umesto što ukidaju sus motore, prelaze na obnovljive izvore i rade sve ostalo da ostvare profit i zamažu nam oči a ne bave se problemom suštinski.
  (bora rakijaš, 28. novembar 2023 19:23) # Link komentara

  Slazem se s tobom da bi trebalo da se sadi vise suma, a i da se manje seku. Ali se ne slazem vezano za sus motore, i generalno za fosilna goriva - sto opet ne znaci da sam u pravu. Ali kod nas se ne moze disati zimi od przenja fosilnih goriva. Ne znam kako je kod tebe, al u NS svake godine ja se molim za kosavu. Kad je nema ne moze da se dise - al ozbiljno.
  Tako da ja sam poptuno za ukidanje fosilnih goriva ne zbog ekologije nego zbog nasih pluca.
  E sad to je mnogo lakse reci nego stvarno uciniti. Iskreno po meni jedino nuklearna energija u nekoj bliskoj buducnosti moze da zameni fosilna goriva, ali je skupa ko djavo.
  (nba, 28. novembar 2023 20:22)

  # Link komentara

 6. Ako naučnici mogu da izračunaju koliko tona CO2 je višak u atmosferi i ako se pouzdano zna koliko jedno prosečno drvo može da skladišti CO2, onda se lako matematički može izračunati koliko nam stabala treba globalno da bi rešili problem umesto što ukidaju sus motore, prelaze na obnovljive izvore i rade sve ostalo da ostvare profit i zamažu nam oči a ne bave se problemom suštinski.
  (bora rakijaš, 28. novembar 2023 19:23)

  # Link komentara

 7. Pa da Sahara se širi na južnu Evropu, španci posekli drveće još za galije a mi za grejanje, kad nema šuma dešava se erozija i ostane samo pustara, nego dobro, ovde će ionako da se nasele arapi a oni su navikli na takvu klimu
  (dial up, 28. novembar 2023 17:57)

  # Link komentara

 8. jedno je izvesno, prošle godine je zima bila topla, i vazduh je bio najčistiji ikada, nije potrebno bilo ložiti i stvarati C02 emisiju, pored toga ogromna je ušteda u novcu. Prema tome, otopljavanje možda nije dobro za USA, ali je za Srbiju pun pogodak !
  (seljadin, 28. novembar 2023 17:36)

  # Link komentara

 9. Mlate praznu slamu
  (milenko, 28. novembar 2023 17:33)

  # Link komentara