Nakon obilaska ministar odbrane rekao je da je zadovoljan i ponosan, ali i svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo i rekao da ćemo nastaviti sa osnaživanjem našeg vazduhoplovstva i naše vojske.

Ministar Vučević rekao je da je obilazak Raškog upravnog okruga započeo posetom 98. vazduhoplovnoj brigadi sa komandantom Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem.

"U razgovoru sa pukovnikom Mrdakom, komandantom 98. vazduhoplovne brigade i ostalim komandantima i komandirima ove slavne jedinice koja je uvek bila na visini zadatka i čuvala otadžbinu u onim najtežim i najodlučnijim trenucima, uverio sam se kakvo je stanje u 98. vazduhoplovnoj brigadi. Pre svega, razgovarali smo o onim problemima, pitanjima i izazovima sa kojima se Vojska Srbije, pa i ova brigada suočavaju, kao što su novi ljudi – piloti i aviomehaničari, kao i o pitanjima nabavke nove opreme, novih letelica i infrastrukturnim zadacima koji su pred nama", istakao je ministar Vučević.

Ministar Vučević je naglasio da se uverio da je Vojska Srbije, 98. vazduhoplovna brigada i ceo vid Ratnog vazduhoplovstva i PVO zaista napredovao prethodnih godina i dobijao nešto što ranije Srbija nije imala.

"Krenulo se u pravom pravcu, uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema, vidite i deo sredstava koji su ovde izloženi na taktičko-tehničkom zboru. Verujem da ćemo imati dobre vesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za celu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija. A mi ćemo se truditi da stvaramo još bolje uslove, da imamo nove mlade pilote, nove aviomehaničare, nove podoficire, nove vojnike, da završimo infrastukturne radove, da oprema koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo", zaključio je ministar Vučević.

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministra Vučevića na vojnom aerodromu "Morava" dočekao je komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, dok je komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dragan Mrdak informisao ministra odbrane o stanju u jedinici i planiranim zadacima u narednom periodu.

Nakon referisanja prikazan je deo letačke obuke pripadnika 98. vazduhoplovne brigade, a potom je ministar Vučević obišao taktičko-tehnički zbor dela naoružanja i vojne opreme.

Tokom obilaska hangara prikazan je i rad na održavanju vazduhoplova gde se uverio o stepenu osposobljenosti ljudstva za održavanje svih vrsta vazduhoplova u brigadi. Nakon toga obišao je i novi hangar, čija je izgradnja u toku.

Obilasku je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.