Ona je istakla da pritisci uvek postoje, ali da to nije uticalo na stav Grčke o Kosovu i Metohiji.

"Kao što sam već rekla, pozicija Grčke vezana za Kosovo ostaje nepromenjena. Podsećam da je strateški cilj priključenje čitavog područja zapadnog Balkana EU, Grčka je spremna da pruži podršku i Beogradu i Prištini, pritisci uvek postoje, ali to nije uticalo na naš stav. Dijalog je nešto korisno što je važno da nastavimo. Kada je neko uporan na cilju, kroz reforme i implementirajući ih Srbija daje dobar primer", rekla je predsednica Sakelaropulu.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas predsednicu Grčke Katerinu Sakelaropulu, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji do 29. marta.

"Onako kako Grčka podržava integritet Srbije, tako Srbija podržava integritet Grčke i na kopnu i na moru i na ostrvima", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednicom Grčke.

Kazao je da je zahvalan predsednici i premijeru Grčke na podršci evropskom putu Srbije.

Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom iz Ohrida, i očekivanjima EU rekao da napredak Srbije, između ostalog, zavisi i od razgovora sa Prištinom, ali i da Srbija treba još da radi na reformama.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.