Nadležni su uputili preporuke stanovnicima oblasti Viotija, Ftiotida, Magnezija i Evija u centralnoj Grčkoj i pozvali ih da "drastično ograniče kretanje i poštuju uputstva vlasti" zbog obilnih snežnih padavina, prenosi atinski dnevnik Katimerini.

Zbog snežne oluje Barbara već drugi dan ne rade škole u mnogim delovima Grčke.

U izveštajima lokanih medija se navodi da je visina snežnog pokrivača u gradu Volosu 20 centimetara, kao i da su velike količine snega pale i u Piliju i Zagori u oblasti Tesalija.

Sneg je takođe padao u Haniji na Kritu, a delovi Evije su pod snežnim pokrivačem visine oko metar.

Pojedine saobraćajnice u zapadnoj Grčkoj i na Peloponezu su zatvorene zbog snežnih padavina i obavezna je upotreba zimske opreme i lanaca na mnogim planinskim putevima.

U vanrednom meteorološkom biltenu, Nacionalna metrološka služba je saopštila da se očekuje nastavak snežnih padavina u istočnim i južnim delovima zemlje, posebno u Sporadima, istočnoj Magneziji, Eviji, na istoku centralne Grčke, na severnim i istočnim Egejskim ostrvima, kao i na planinskim i brdskim oblastima istočnog Peloponeza, Kiklade i zapadnog i centralnog Krita.

Na poluostrvu Atika, širem području Atine može se očekivati mestimična susnežica ili sneg, posebno u najsevernijim oblastima, ali bi od večeri situacija trebalo postepeno da se smiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.