Putin naredio: "Zaustavite"

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je svojoj vojsci da zaustavi granatiranje iz Ukrajine.

Izvor: Sputnjik
Pošaljite komentar
  1. Tako rode ...
    (Mileka, 1. februar 2023 21:27)

    # Link komentara

  2. (mikula, 01. februar 2023 19:57)
    Nije to isto. Ovi koje si naveo uđu i počiste pretnju gde zaista postoji. Rusija nikada nije napala ni jednu članicu NATO pakta a stalno ponavlja kako su joj oni pretnja. Napala je Moldaviju, Gruziju i Ukrajinu a ni jedna od njih nije u NATO. NATO instruktora u te 3 napadnute zemlje ima ukupno mnogo manje nego u bilo kojoj NATO članici koja se graniči sa Rusijom. Dalje, takav vid saradnje je nešto što je normalno. Vojska Srbije povremeno ima zajedničke vežbe i sa NATO i sa Rusijom i Belorusijom. NATO instruktori takođe dolaze i ovde kod nas kada je potrebna obuka našeg vojnog osoblja na vozilima ili naoružanju iz NATO država. Ruski instruktori takođe. To nije opravdan razlog za agresiju na suverenu državu. Ovo što Ukrajina trpi od Rusije već 30+ godina je do sada neviđena demonstracija osionosti, bahatosti i terora nad slabijim. Imajte u vidu da je Ukrajina platila Rusiji svojim nuklearnim naoružanjem svoju potpunu političku nezavisnost i teritorijalni suverenitet. Ukrajinu je skupo koštalo to poverenje i Budimpeštanski sporazum i to je veliki kiks tadašnjeg ukrajinskog rukovodstva. Da nisu bili naivni sada bi Ukrajina imala svojih 2000 nuklearnih bojevih glava i bio bi mir u Ukrajini. Ukrajina bi neometano mogla da bira da li će ili neće u EU.
    (Detoksikacija, 1. februar 2023 20:38)

    # Link komentara

  3. Stvarno ne razumete sta je rekao? Ovo je upuceno zapadu.. u prevodu: sto vase oruzje koje dajete Ukrajni dalje dobacuje to cemo mi za toliko dalje da cistimo teritoriju od vojske.. prosto, vi ste krivi za pogibiju i produzetak vojnih aktivnosti.
    Sve to ste mogli da vidite kada je Turska upala u Siriju da ocisti pretnju po svoju granicu ili Izrael kada bombarduje okolne zemlje da bi cuvao svoju teritoriju ili kad Amerika bombarduje svugde po svetu jer kako kazu cuvaju svoje interese...
    (mikula, 1. februar 2023 19:57)

    # Link komentara

  4. Постоји само један начин како то може да се уради: Да помакну линију фронта довољно дубоко унутар територије Украјине и да украјинска војска, са својих нових положаја, више нема домета преко граница Русије.
    (Pantagruel, 01. februar 2023 18:20)

    Verujem da bi Rusi to i uradili samo da imaju vojnih kapaciteta za tako nešto. Ako su toliko snažni, zašto do sada to nisu uradili, pomerili liniju fronta?
    (igg, 1. februar 2023 18:44)

    # Link komentara

  5. Bas bezobrazni Ukri, Rusi im napali zemlju i proglasili ih nepostojecim a oni se uhvatili braniti silom.
    (gile, 1. februar 2023 18:35)

    # Link komentara

  6. Samo neka povuce svoji vojsku oz tudje zemlje.
    (Nucky Thompson, 1. februar 2023 18:31)

    # Link komentara

  7. Постоји само један начин како то може да се уради: Да помакну линију фронта довољно дубоко унутар територије Украјине и да украјинска војска, са својих нових положаја, више нема домета преко граница Русије.
    (Pantagruel, 1. februar 2023 18:20)

    # Link komentara

  8. Stvarno su nerazumni ti Ukrajinci. Razorio sam im zemlju a oni se brane i uzvraćaju vatru.
    (Marijan, 1. februar 2023 18:19)

    # Link komentara