Vesti

Vučević objavio sa kim će SNS pregovarati o formiranju Vlade

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će SNS tražiti mandat za formiranje Vlade Srbije.

Izvor: B92
Podeli
 FOTO TANJUG/ STARHINJA AĆIMOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ STARHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Kako je kazao, iako će imati većinu u Skupštini Srbije, ovu stranku čekaju razgovori sa eventualnim koalicionim partnerima, pre svega, Savezom vojvođanskih Mađara, bošnjačkim strankama i Socijalističkom partijom Srbije.

"Imaćemo sigurno 129, a možda i 130 mandata, što je dovoljno za većinu u Skupštini Srbije i mislim da ćemo ići sa konceptom inkluzivnog pristupa odnosno da pozovemo, pre svege, Savez vojvođanskih Mađara, bošnjačke stranke, a razgovaraćemo i sa Socijalističkom partijom Srbije, možda i sa nekim drugim, da vidimo ko deli iste vrednosti", rekao je Vučević gostujući na TV Pink.

Govoreći o rokovima za formiranje institucija posle izbora, rekao je da kada Republička izborna komisija proglasi da su okončani izbori i da više nema prigovora, teče rok od 30 dana za konstituisanje Narodne skupštine.

Od dana konstituisanja Narodne skupštine rok za formiranje Vlade Srbije je 90 dana.

Kada je reč o protestima i zahtevima za ponavljanje izbora rekao je da će oni koji protestuju izgleda da nam pokvare i doček Srpske nove godine.

"Pravili su haos 13. decembra, izgleda će i 13. januara, ali dokle god su protesti bez nasilja i bez napada na druge ljude i institucije, neka protestuju, imaju prava da se okupljaju", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.