Parlamentarni

Čestitke kineskog konzula Vučiću na izbornoj pobedi

Generalni konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic, File

To je danas izjavio generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović.

On je sa Huang Pinom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja i u SAD.

Huang je sa Božovićem razgovarao i o upravo održanim izborima u Srbiji i uputio čestitke svim učesnicima izbora na fer i demokratskom izbornom procesu, rečeno je Tanjugu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

Huang je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi njegove koalicije, rekao je Božović i dodao da je generalni konzul uputio srdačne pozdrave Vučiću koji u Kini, kako kaže, uživa veliko poštovanje i koga kineski politički establišment smatra velikim državnikom i prijateljem.

Tokom susreta Huang je naglasio da će Srbija i njen Generalni konzulat u Njujorku, ali i sam generalni konzul imati njegovu punu podršku u radu a što uključuje i mogućnost korišćenja prostorija Generalnog konzulata Kine za realizaciju predvidjenih aktivnosti.

Božović je naveo da kineski konzulat važi za jedan od najlepših i najfunkcionalnijih prostora medju diplomatsko- konzularnim predstavništvima i ocenio da je gest Huanga nesumnjiv dokaz snažnog prijateljstva dveju zemalja, ali i poštovanja koje Srbija uživa u Kini.

Tokom susreta u Generalnom konzulatu Kine naglašena je važnost dijaloga i medjunarodne saradnje, kao i daljeg osnaživanja bliskih veza što će se, kako je rečeno u srpskom konzulatu, ponajviše ostvarivati kroz mehanizme direktne saradnje dva generalna konzulata u Njujorku, koja na najvišem nivou brinu o svojim zajednicama u SAD spremnim na produbljivanje kontakata i medjusobnog povezivanja.

Božović je kolegi uručio i posebno vino "Tesla in vino veritas" koje je proizvedeno u okviru strateške nacionalne kampanje obeležavanja osam decenija od smrti Nikole Tesle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.