Vračar je objavio zvanično saopštenje komentarišući novinski članak.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Kompletan novinski članak zasniva se na lažima Andreja Marinkovića. U delu "ispovesti" koja se odnosi na njegovu konstataciju da je jedan od oko 3.000 građana koji su uoči izbora prijavljeni na lažne adrese na teritoriji Opštine Vračar nalazimo notornu neistinu, jer bi to praktično značilo da je u delu Jedinstvenog biračkog spiska, za teritoriju Gradske opštine Vračar, porastao broj birača za oko 3000, u odnosu na prethodne izbore.

Primera radi na predsedničkim izborima, održanim 2017. godine u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju ove opštine bilo je upisano 63.976 birača, a na izborima održanim u aprilu ove godine 62.612 odnosno 1.364 birača manje. Takođe, na lokalnim izborima za odbornike skupštine Grada Beograda održanim 2018. godine bilo upisano 63.716 birača, a za izbore održane 03. aprila ove godine 63.272 birača, što praktično znači da je u birački spisak bilo upisano 444 birača manje.

Navedeni podaci o broju upisanih birača, na ova dva nivoa izbora, slikovito govore da li je bilo, bilo kakvih zloupotreba u upisivanju birača u birački spisak. Takođe napominjemo da se promene prebivališta vrše u odgovarajućoj organizacionoj jedinici MUP-a.

Izjava Marinkovića da su ga "naprednjaci prijavili na lažnu adresu zbog izbora" je netačna, jer je Marinković na Vračaru prijavljen od 2020. godine.

Što se tiče izjave Marinkovića u delu teksta koji se odnosi na njegovo radno angažovanje u Upravi GO Vračar, napominjemo da je Andreja Marinković bio zaposlen od 18. marta 2019. godine do 07. maja 2022. godine, po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima. Moramo da napomenemo da je pred istek svakog od ugovora, a u navedenom periodu bilo ih je više, upućivao pretnje da će se zapaliti i baciti sa sprata, ako mu se ne produži ugovor, kao i da će se obratiti opozicionim medijima.

Marinkovićevo radno angažovanje bilo je motivisano činjenicom da je ovaj, nekada istaknuti sportista, bio doveden u nezavidnu materijalnu situaciju, imajući u vidu da je ostao bez posla", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.