Vesti

Vesić: Formiranje vlasti u Beogradu nije upitno

Beograd -- Član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da SNS zajedno sa svojim koalicionim partnerima ima većinu od 56 mandata.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIC
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIC

On je, gostujući na TV Prva rekao da formiranje vlasti u Beogradu nije upitno, kao i da se čeka da GIK usvoji odluku o dodeli mandata.

"Gradska izborna komisija je 9. maja usvojila konačne rezultate. Ukoliko ne bude bilo žalbi u roku od 72 sata, steći će se uslovi da GIK usvoji odluku o dodeli mandata. Kada se usvoji odluka o dodeli mandata, tada počinju da teku rokovi. U skladu sa zakonom, Beograd bi u roku od 60 dana trebalo da dobije sve organe s obzirom da su izbori završeni", rekao je Vesić gostujući na TV Prva.

On je kazao da će vlast u Beogradu biti formirana i da će svi projekti koji su započeti nastaviti sa svojim radom.

Vesić je napomenuo da je izborna lista SNS- a osvojila 48 mandata, dok je izborna lista koalicije oko Dragana Đilasa osvojila 26 mandata, 13 mandata je uzela lista Ne davimo Beograd, 8 mandata pripalo je Socijalističkoj partiji Srbije, 7 mandata koaliciji Nada i po 4 mandata su osvojili Zavetnici i Dveri.

Istakao je i da je narod izglasao najveće poverenje Srpskoj naprednoj stranci i da zajedno sa svojim koalicionim partnerima imaju većinu od 56 mandata i da formiranje vlasti nije upitno.

Vesić je rekao da je lista SNS dobila dva puta više glasova od najveće opozicione liste u Beogradu, tri puta više na izborima za Narodnu skupštinu a da je Aleksandar Vučić kao kandidat za predsednika Republike dobio četiri puta više glasova od svog protivkandidata.

“To govori da gradjanke i gradjani kako Beograda, tako i Srbije imaju poverenje u našu politiku i da su nam dali poverenje da završimo projekte koje smo započeli”, rekao je Vesić.

“Predsednik Aleksandar Vučić, rekao je da smo spremni i za nove izbore, sobzirom da deo opozicije to zahteva od nas. Srpska napredna stranka uvek je spremna da proveri svoje poverenje kod gradjana”, dodao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu