Vesti

Siniša Mali odgovorio na nagađanja da će biti novi premijer

Beograd -- Ministar finansija Srbije Siniša Mali, u intervjuu Objektivu, komentarisao je rezultate izbora, ali i spekulacije da bi mogao biti premijer Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija Republike Srbije
Foto: Ministarstvo finansija Republike Srbije

Ministar finansija govorio je i o važnim ekonomskim temama, a više o tome pročitajte u posebnoj vesti:

Mali: "Cilj - plate od 1.000 i penzije od 500 evra do 2026. godine"

Mali je tom prilikom rekao da je zadovoljan rezultatima izbora, pre svega kada je u pitanju reizbor Aleksandra Vučića za predsednika. "Građani su prepoznali da je on jedini koji garantuje mir i stabilnost, ekonomski prosperitet i bolji život svih", istakao je Mali.

"Politika koju on vodi je pobednička, a birači su na izborima potvrdili ogroman trud i želju da se Srbija i dalje menja nabolje", dodaje on.

Na pitanje da li ga je iznenadio rezultat u Beogradu i da li na nečemu, kao bivši gradonačelnik Beograda, zamera svojim stranačkim kolegama, Mali kaže da ga rezultat u Beogradu nije iznenadio, jer je SNS pobedio u Beogradu.

"Da li je taj rezultat mogao biti bolji? Pa mogao je. Kao bivši gradonačelnik, znam koliko je teško voditi Beograd, jer je to posao koji nikad ne prestaje i koji je prepun izazova. Sada kada su izbori prošli, kao stranka, treba da vidimo da li se i gde grešilo i da li smo nešto propustili da uradimo za građane, a ne da se bavimo bilo kakvim zamerkama", navodi ministar finansija.

Upitan pak ko će formirati vlast u glavnom gradu, kaže da "ne voli da se bavim predviđanjima i nagađanjima". "Odluku o formiranju vlasti u Beogradu će doneti stranački organi i predsednik Vučić, i javnost će o svemu biti na vreme obaveštena", dodao je on.

Prokomenetarisao je i nagađanja da se već neko vreme pominje kao najozbiljniji kandidat za novog premijera, a na postavljeno pitanje hoće li on voditi Vladu Srbije, Mali je odgovorio:

"Nikada nisam imao ambicije da se bavim politikom, niti sam jurio funkcije. Od početka ovog posla, želja mi je bila da iskoristim svoje znanje da pomognem svojoj zemlji, a nadam se da sam bar delom u tome uspeo. Zadovoljan sam postignutim rezultatima i spreman sam da i u budućnosti doprinesem napretku Srbije, a na koji će to biti način, odlučiće predsednik Aleksandar Vučić."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu