Argentinski političari iz četiri regije te zemlje se utrkuju kako bi se baš u njihovom kraju održao finalni meč teniskog Dejvis kupa sa Španijom. Argentinski teniseri igraju obično na šljaci stadiona "Parke Roka" u Buenos Ajresu, ali posle pobede u polufinalu protiv Rusije, kapiten Alberto Manćini rekao je da bi više voleo da sa Španijom igraju na brzoj podlozi u dvorani.

Saopštenje je brzo prosleđeno političarima kako bi dali ponude za mečeve koji se igraju od 21. do 23. novembra.

Gradska vlada Buenos Ajresa ponudila je arenu za boks "Luna park", kao još jednu mogućnost, čak iako bi to značilo da bi ulice u centru bile zatvorene. Među ostalim kandidatima za organizaciju meča su Kordoba koja je udaljena oko 700 kilometara prema severozapadu, letovalište Mar del Plata, kao i grad u zadnom delu Argentine San Huan.

Mar del Plata bi bila "idealna" jer je u blizini Tandila gde je rodjen Huan Martin del Porto koji je pobedio u dva meča u polufinalu i pomogao Argentini da pobedi Rusiju.

Mar del Plata ima stadion sagrađen 1995. godine za Panameričke igre.

Kordobin "adut" je što je najbolji argentinski teniser David Nalbandijan rođen u blizini, u mestu Unkilo. "Kordoba ima veliki potencijal. Odličan sportski scenario i voleo bih da igram tamo", rekao je Nalbandijan na konferenciji za novinare.

Argentinska teniska federacija nije zvanično isključila "Parke Roku", kao najveću arenu sa tribinama za 14.000 navijača.

Nalbandijan je, međutim, objasnio šta bi moglo da se dogodi, ako Argentina bude igrala u Buenos Ajresu. "Ako želimo da igramo na šljaci i izgubimo finale Dejvis kupa – samo napred", rekao je najbolji argentinski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.