Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Svet životinja

30. 12. 2017. 10:00   >>  12:17

Ragdol mačke: Kad kupite mačku, a dobijete nežnog psa

Za ovu mačku kažu da ima najnežniju prirodu i da je najpitomija na svetu. Takođe, i najsličnija psu po karakteru.

Najčešće se može videti u krilu svog vlasnika, stalno će mu iskazivati ljubav i privrženost, i uživaće u maženju. Nije zahtevna, veoma je tolerantna i mirna, najsrećnija u krugu porodice.

Ragdol mačke su prelepe i divne ljubimice. U bukvalnom prevodu "ragdoll" znači krpena lutka, a ove mace su to ime dobile zbog načina na koji se bezbrižno i potpuno opuštaju na nečijim rukama.

Poreklom su iz Amerike, gde su se počele uzgajati pre više od 50 godina. Dolaze u četiri osnovne boje: čokoladna, plava, lila i crna, alio mogu biti i crvene, kremaste ili dvobojne.

Karakteristične su po upečatljivim plavim očima i svetloj dlaci, mekanoj kao svila.

Spada u grupu većih mačaka, a može da teži i do 9 kilograma. Ima snažnu građu i veoma miran karakter. Nežne su naravi što ih čini i idealnim kućnim ljubimcem i za porodice sa malom decom. Veoma su poslušne i pitome, lako se prilagođavaju okolini i dobro se slažu sa drugim ljubimcima.

Veoma su osetljive, ali zbog mirne naravi i poslušnosti su otpornije na stres. Nežne i elegantne, uživaju u društvu, maženju i češkanju, a razlog zbog koga se mogu toliko jako opustiti na rukama je ogromno poverenje koje imaju u svoje vlasnike.

Ako ste ljubitelj velikih mačaka koje vole da se maze, ragdol mačke su idealne za vas.

Izvor: petmagazine.rs

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari