Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

05. 01. 2018. 10:16   >>  10:18

Kineski centar plastike gradi 4 fabrike u Srbiji

U Ćupriji je potpisan memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom "Blu skaj".

To je prvi korak u realizaciji izgradnje kineskog industrijskog parka sa četiri fabrike za preradu plastike u ovoj opštini, u kojoj će posao naći 500 radnika.

Memorandum je ispred opštine Ćuprija potpisao predsednik Ninoslav Erić, a ispred "Blu skaj" Guangguo Zhou i Zaićeng Zhao. 

U memornadumu stoji da će "Blu skaj" (Blue Sky Europe International Industru and Trade Techenology) u Ćupriji otvoriti industrijski park za preradu plastičnog otpada i zaposliti lokalno stanovništvo. 

Ukupna, procenjena vrednost prve faze investicije iznosi 12 miliona evra. 

"Blu skaj" već u prvoj fazi namerava da zaposli 500 radnika sa područja Ćuprije i drugih opština Pomoravskog upravnog okruga. 

Erić je, posle potpisivanja memoranduma, izjavio novinarima, da će memorandum dovesti "ne samo do zapošljavanja radnika u "Blu skaju" i njene četiri fabrike, nego i do toga da u industrijski park dodju da ulažu i svi oni koji nešto prave od plastike". 

"Blu skaj" će proizvoditi plastiku u granulama, tako da će od 2019. godine industrijski park biti jedna velika zaokružena proizvodna celina, u kojoj će proizvođači dobara od plastike, na jednom mestu imati sve od sirovine i poluproizvoda do idealnih logističkih uslova, objasnio je Erić. 

"Blu skaj" je firma koju su u Srbiji osnovali investitori iz grada Linji, središta za proizvodnju i preradu plastike i plastičnih masa u Kini.

Pratite nas i na Viber-u!

Izvor: b92.net/Tanjug

Vezani video

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari