Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Showbiz vesti

12. 08. 2017. 09:00   >>  23:28

Zlica iz serije „Sudbina“ kaže: „Mislim da je Defne žrtva u toj priči“

Defne Jorukhan, glavna je zlica-opasnica u turskoj dramskoj seriji „Sudbina“. Kao Kahramanova prva žena, Defne ne preza ni od čega da bi zadržala supruga i Elifinog sina.

Spremna je bila da ubije Elif, kovala je planove sa njenim smrtnim neprijateljima da bi je se otarasila, a kada joj je poziciju ugrozio pravični svekar Zija, teškim i mučnim rečima ga je ubijala sve dok mu srce nije prepuklo.

Ipak, nije sve tako jednostrano. Njena zloba nije se pojavila bez razloga. Neke gledateljke gaje simpatije prema Defne smatrajući da ima prava da brani ono što je njeno, što joj pripada. Da ima prava da se bori protiv žene koja joj pred očima oduzima muškarca koga voli i da je ona u čitavoj priči žrtva obmane i prevare.

Šta god mislili, Defnin lik je svakako zanimljiv, složen, iznijansiran, a sjajno ga je otelotvorila prelepa glumica Begum Kutuk za koju kažu da je jedna od najiskrenijih osoba na turskoj filmskoj sceni. Ona vrlo promišljeno razmatra svoju ulogu i posebno je stavlja u patrijarhalni kontekst, koji je vrlo karakterističan za tursko podneblje. Prenosimo vam delove intervjua preuzete sa portala dnevnik.hr

Reč je o liku koji često menja raspoloženje. Sigurno se zabavljate u toj ulozi?

- Kad su mi poslali prve informacije o liku, rekli su mi da ću glumiti nerotkinju koja je jako zaljubljena u svoga supruga i koja izgara od želje da postane majka. Odmah sam nastojala da se stavim u njen položaj. Defne je vrlo neodlučna i zato je vrlo zabavno glumiti taj lik.

Emotivno zlostavljanje raširena je pojava

- Većina likova u seriji ponaša se prema Defne kao da je zla. Uprkos svojoj hrabrosti, njen suprug dopušta da se prema njoj loše ponašaju. Ta situacija deluje posve realno. Činjenica da živimo u, načelno rečeno, muškom svetu utiče na to kako gledaoci doživljavaju Defninu i Kahramanovu priču. U našoj zemlji brojne žene su žrtve telesnog i emotivnog nasilja. Suočena s emotivnim zlostavljanjem, čak je i tako obrazovana žena kao što je Defne izgubila kontrolu nad svojim postupcima. Njena svekrva želi da njen sin nađe ženu koja će mu roditi sina. Takvi su slučajevi česti u Anatoliji. Zbog svekrvinog ponižavanja Defne misli da nije dovoljno dobra te na kraju predlaže da nađu surogat-majku. Njena svekrva obmanula je surogat-majku, koja je zatim obmanula Defne. Defne zbog toga u njoj vidi pretnju jer se boji da će je Kahraman zbog nje ostaviti. Mislim da je Defne žrtva u toj priči.

Preko društvenih mreža gledateoci vam šalju poruke u kojima od vas traže da pustite Elif i Kahramana da uživaju u ljubavi.

- Dobro, a što je s Defne? Što je s njenom ljubavlju, trudom? Zanimljivo mi je kako Kahraman to ne primećuje. Zanima me što bi se dogodilo da je situacija obrnuta.

Kako to mislite?

- Na početku serije Defne i Kahraman zaljubljeni su jedno u drugo, ali ne mogu imati dece. Što bi se dogodilo da je Defnina majka saznala da je Kahraman neplodan pa da je od simpatičnog mladića koji joj pomaže tražila da donira spermu za oplodnju? Kahraman bi kasnije saznao da dete nije njegovo, zbog čega bi se on i Defne neprestano svađali. Defne bi posle utehu potražila u tom simpatičnom mladiću. Da je to scenario serije, zanima me koliko bi gledalaca spremno branilo Defne, kao što sad brane Kahramana.

0 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari