Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Kamere emisije će snimati uzbudljive akcije Specijalne antiterorističke jedinice, Kriminalističke policije, Žandarmerije, Vojske Srbije, Hitne pomoći, Vatrogasaca, Gorske službe spasavanja, a gledaoci će imati priliku da vide i obrade najaktuelnijih slučajeva iz crne hronike.

Zahvaljujući vrednim ekipama emisije “Na mestu zločina sa Mašanom Lekićem”, koje prate dešavanja iz oblasti kriminala 24 sata dnevno širom regiona, kao i do sada, i u novim epizodama ćete gledati retrospektivu aktuelnih događaja iz sveta crne hronike. Takođe, i u ovoj sezoni videćete rekonstrukcije nerazjašnjenih zločina iz prošlosti koji i danas
intrigiraju javnost. Redakcija i dalje, zajedno sa porodicama, traga za nestalim osobama na teritoriji Srbije.

U prvoj epizodi nove sezone videćete nekoliko spektakularnih akcija policije koje su se dogodile prethodnih dana. U Novom Sadu uhapšena je ozbiljna međunarodna kriminalna grupa za koju se sumnja da je umešana u poslove povezane sa kokainom. Takođe, u filmskoj jurnjavi kroz Novi Sad, uhvaćen je šezdesetpetogodišnji muškarac koji je u tom trenutku kod sebe imao više od 40.000 tableta ekstazija.

O emisiji:

Autor poznatog serijala „Dosije“ Mašan Lekić, donosi nam još jedan format iz dokumentarnog prikaza najvećih zločina i kriminalnih aktivnosti sa ovih prostora - „Na mestu zločina sa Mašanom“. Za razliku od Dosijea, ova emisija ima dinamičniju formu i prati najaktuelnije događaje iz crne hronike, a ekipa emisije, na čelu sa Lekićem, danonoćno prati službe koje se bore protiv kriminala i spasavaju živote – od hitne pomoće do specijalnih jedinica. 

Ovo je dramatičan prikaz rada nadležnih službi i njihovih napora da spreče, pomognu i reše mnogobrojne slučajeve koji su nažalost, postali svakodnevica.


Uz rekonstrukciju, analize i izjave svedoka slučajeva koje potresaju Srbiju i region, veoma interesantan deo emisije biće praćenje rada interventih i specijalnih jedinica, žandarmerije ali i drugih službi koje se takođe bave spasavanjem ljudskih života kao što su Gorska služba, hitna pomoć i vatrogasna služba. Poseban akcenat je na slučajevima koji još nisu rešeni ali i pričama o nestalim ljudima. "Pokušaćemo, uz pomoć gledalaca, da ih pronađemo ili uđemo u trag", rekao je svojevremeno Mašan Lekić.

O tome koliko napora iziskuje realizacija ovakvog formata, autor objašnjava: „U odnosu na Dosije, koja je igrano-dokumentarna forma, ovde je cela ekipa u konstantnom pokretu i 24 sata budna kako bi gledaocima što vernije prikazala postupak rešavanja određenih slučajeva u toku nedelje. Naše ekipe su podeljene i non-stop dežuraju u celoj Srbiji. Zbog svega toga, ova emisija je zahtevnija u realizaciji, mora mnogo brže da se radi i deluje na terenu“.


9 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari