Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Nova sezona dokumentarne emisije “Dosije” od 1. decembra, četvrtkom u 22.10 na Prvoj

Novi serijal gledane emisije „Dosije“ i ove sezone osvojiće pažnju gledalaca verodostojnim, filmskim konstrukcijama priča od kojih zastaje dah.

U prvoj epizodi koja je na programu u četvrtak, 1. decembra u 22.10h, Mašan rekonstruiše masakr počinjen sredinom ove godine u Žitištu kada je Siniša Zlatić ubio petoro ljudi, a dvadesetdvoje ranio u lokalnom kafeu "Makijato". Životi ovih mladih ljudi u sekundi su se promenili, a njihova ispovest i sećanje na ovaj dramatičan trenutak nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

O početku nove sezone, Mašan Lekić kaže: “Pripremili smo nove epizode Dosijea, biće raznovrsnih priča, ne samo iz daleke prošlosti, već i slučajeva koji su se nedavno dogodili. U prvoj epizodi obradili smo jedan od najtežih masovnih zločina koji se dogodio u Srbiji, u Žitištu. Vodili smo se i nekim zanimljivim pričama iz prošlosti tako da smo obradili i aferu koja je potresla Francusku, a glavni akteri su bili su ni manje ni više nego Srbi. Stevica Marković i njegovi prijatelji Uroš Milićević i Miloš Miloševic rešili su da ulogu momaka sa beogradskog asfalta zamene luksuzom koji ih je nažalost koštao života”.

O tome koliko napora iziskuju pripreme dokumentarnog programa koji po kvalitetu realizacije stoji rame uz rame sa svetskim formatima ovog tipa, Lekić objašnjava: “Radimo veoma studiozno, izbor priče i pažljiva priprema je ključna. Odmah po završetku prethodne sezone smo krenuli u pripremu nove, nema predaha niti pauze. Krenuli smo sa istraživanjem novih priča, na kojima smo radili detaljno I gotovo danonoćno. Prikupili smo nekoliko desetina izjava svedoka, policajaca, rodbine, prijatelja, poznanika na ovim slučajeva što nije bilo nimalo lako. Gledaocima će biti posebno zanimljiva rekonstrukcija priča o Stevici Markoviću, vratili smo se u šezdesete godine i u tu svrhu birali smo posebne objekte, kostime i oružje mada smo se u tome već usavršili tokom snimanja dokumentarnog filma “Džejms Bond je Srbin”. Pripremili smo i priču o pljačkašima koji su prerušeni u popove opljačkali jednu banku u centru Beograda. Razbojnici prerušeni u „popove“ koji su ispod mantija izvukli naoružanje i uz reči „Hristos se rodi ovo je pljačka“ samo je deo akcije koju ćete moći da vidite u novom serijalu emisije „Dosije“. Za nas sve u ekipi posebno je bila potresna priča o nemilom događaju, masakru u Žitištu ali i slučaj devojčice u selu Vratarnica u blizini Zaječara koja je na veoma svirep način izgubila život”.

Dosije

U prethodnoj sezoni autor Mašan Lekić bavio se pričama o serijskim ubicama na našim prostorima. 

Zločinci za koje smo mislili da se pojavlju samo u filmovima, sejali su smrt po Srbiji i regionu. U nekoliko epizoda govorilo se o ubicama koje su izvršili jezive zločine na ovim podnebljima i uterivale građanima strah u kosti. Lekić nam je otkrio užasne detalje o ubici Trobecu, zatim Niškom Džeku Trboseku, o organizovanim ubilačkim grupama koje su ubijale širom Srbije i o serijskim ubicama koje su stigle i do Makedonije.

Mašan Lekić za PRVA.RS: „Nasilnici i žrtve su svuda oko nas!“


O Dosijeu

Autor dokumentarne emisije Mašan Lekić otvara policijske dosijee otkrivajući pozadinu kriminala.

Srpski "Fox crime" rekonstruiše zločine koji se odvijaju pred našim očima. Ubistva, pljačke, otmice, trgovina ljudima...naći će se u fokusu kriminalističkih priča.

Epizoda „Crnje od crne hronike" dobila je specijalno priznanje žirija međunarodnog festivala „Detektiv fest"! 

Autor i voditelj: Mašan Lekić 

0
1119 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari