Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Info

Dosije

Autor dokumentarne emisije Mašan Lekić otvara policijske dosijee otkrivajući pozadinu kriminala. Srpski "Fox crime" rekonstruiše zločine koji se odvijaju pred našim očima. Ubistva, pljačke, otmice, trgovina ljudima...naći će se u fokusu kriminalističkih priča.

Epizoda „Crnje od crne hronike" dobila je specijalno priznanje žirija međunarodnog festivala „Detektiv fest"!

Autor i voditelj: Mašan Lekić

Novi termin: Četvrtkom u 22h

 

 

NOVA SEZONA NAJGLEDANIJEG KRIMI SERIJALA „DOSIJE“  VRAĆA NAS U DEVEDESETE 

BEOGRADSKI KLANOVI  NA PRVOJ TV

 

Nova sezona najgledanijeg krimi serijala  bavi se rekonstrukcijom poslednje decenije 20. veka u Srbiji, do koje stiže osvrtom na sedamdesete i osamdesete godine.

Poznato je da su devedesete  u Beogradu ali  i u Srbiji bile najcrnje godine što se tiče kriminala, kada su se dogadjala ubistva na svaka tri dana. Zato je ekipa „Dosijea“ odlučila da kroz nekoliko epizoda prikaže to vreme kroz igrano-dokumentarnu formu.

Kriminalci koji su sedamdesetih godina bili mirni u Beogradu zbog strogog zakona koji je vladao u tadašnjoj Jugoslaviji i opasne policije u Beogradu  i poslove obavljali isključivo van zemlje,  početkom osamdesetih počinju da dobijaju specijalne zadatke od   Državne bezbednosti u borbi protiv neprijatelja režima.

Od tada imaju sve veće protekcije, slobodu da rade šta im je volja i ponašaju se bahato. Sve je eksplodiralo početkom devedesetih kada je izbio rat na prostoru bivše Jugoslavije,  kada su političke stranke počele da vrbuju te iste kriminalce u sopstvene redove,   kada je oružje preplavilo Srbiju, a samo u Beogradu se pojavilo na desetine klanova koji su međusobno ratovali.

U prvoj epiozodi prikazan je uspon dvoijice čuvenih članova beogradskog podzemlja - Željka Ražnatovića Arkana i Đorđa Božovića Giške koji je smatran prvim vođom voždovačkog klana.

Rekonstruisane su spektaklurne pljačke evropskih banaka,  u kojima se vodilo računa da ne bude povređenih i gotovo filmska bekstva iz najstrožijih zatvora širom Evrope.

„Dosije“ će u narednim epizodama obraditi i druge žestoke momke iz devedesetih kao što su Kristijan, Knele, Šljuka...i  prikazati krvavi rat između članova podzemlja na beogradskom asfaltu.

0
1047 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari
I žabe su ljubitelji Ajfona Svet životinja

I žabe su ljubitelji Ajfona

Da li ste ikada pomislili da će gomila žabica da se skupi ispred telefona i da na njemu pomno