Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Film

03. 01. 2018. 11:51   >>  15:51

Godine Slatkog greha

Trodelni dokumentarni film o fenomenu popularnosti Lepe Brene i "Slatkog greha". Najveća balkaska zvezda Lepa Brena u dokumentarnom filmu priča o poznatim ali otkriva i do sada nepoznate detalje iz svoje biografije. Od detinjstva u Brčkom, odrastanja u radničkoj porodici do ostvarenja najblistavije karijere na tlu nekadašnje Jugoslavije.

Kako je gradila brend, kolika je bila uloga menadžera Rake Đokića u uspehu Lepe Brene i Slatkg Greha i kako je izgledala turneja koja je trajala punih 10 godina. U filmu govore istaknuti umetnici i javni radnici jednog vremena koje je iznedrilo umetnika kakva je danas Lepa Brena. Film počinje njenom anegdotom iz osnovne škole kada joj je nepoznati čovek prorekao veliku popularnost i da će biti poznata kao Tito. Za Brenu je ovaj dokumentarac emotivna priča o njenom životu, podsećanje na vreme u kome smo svi živeli srećno i u kome su hteli da prikažu tadašnje sociološke, kulturološke i ekonomske prilike.

- Želela sam da prikažem kako je to izgledalo između 1982. i 1991. kada smo “Slatki greh” i ja radili po dva koncerta dnevno i snimili četiri filma. Sa posebnim emocijama se sećam kako je bilo raditi sa vrhunskim glumcima, ali i kako je bilo izdržati sa 20, 30, pa čak i 50 muškaraca u autobusu godinama na turnejama. Oni su mi bili i porodica i familija. ovo je priča o tome kako je krenuti iz malog mesta, kao devojka iz provincije, a raditi velike stvari i ostati dostojanstven u svom poslu.

Osamdesetih godina su Lepa Brena i “Slatki greh” bili najtiražniji izvođači u istoriji jugoslovenske diskografije, prodajući i do milion primeraka po albumu. Takođe su svetski rekorderi po broju održanih koncerata u Domu sindikata, kada su nastali 31 dan bez prestanka.

Subota i nedelja u 19.15h

2 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari