Prva kabl

PlusMaxWorldKick

Uloguj se

Uloguj se

Pretraga
Pronađite nas na

Film

06. 11. 2017. 16:10   >>  16:18

Indijski začin na francuski način

Film snimljen prema istoimenom bestseleru Ričarda Moreza, s oskarovkom Helen Miren u glavnoj ulozi, prati šta se dešava kada elitni restoran dobije neobičnu konkurenciju.

Kada se u Francusku doseli porodica iz Indije i otvori „zalogajnicu” nasuprot slavnog restorana koji vodi briljantna Madam Malori (Helen Miren) doći će do prisilnog mešanja potpuno različitih kultura - ali i recepata i začina. Neodoljivi mirisi Orijenta čarobnim darom utkani u dušu moderne Francuske ruše granice između dva naizgled potpuno različita sveta.

Hasan Hadži, kulinarski čudotvorac, odrastao je iznad skromnog porodičnog restorana iz kog se miris karija i najukusnijih jela širio ulicama nekadašnjeg Bombaja. Međutim, jedan tren dovoljan je da se sve promeni – Hasan biva primoran da sa porodicom potraži novi dom, daleko od Indije. Ipak, svojim magičnim darom on u srce Francuske uspeva da prenese najlepše indijske arome i ponovo stvori svoje malo gastronomsko carstvo. Ova oaza ukusa, bogato začinjena melodijama opojne orijentalne muzike, probudiće sva čula uspavanih stanovnika, ali i izazvati oštar protest nadaleko čuvene Madam Malori, zabrinute za svoj ugledni restoran. Kada dva majstora ukrste koplja, pokazaće se da bitka ponekad može dovesti do neslućenih rezultata – ljubav prema stvaranju prevazići će gorki ukus konkurencije, a prožimanje ukusa novog podneblja i misterioznog, neponovljivog Hasanovog talenta stvoriće čaroliju koja neće ostaviti ravnodušnom čak ni Madam Malori… Onog trenutka kada hrabro odbacite sve što vam je poznato i zakoračite u novo carstvo, u potrazi za samim sobom, hrana će postati nevidljiva nit koja inspiriše i spaja ljudska srca. Šarmantno, osvežavajuće i neponovljivo!

Žanr: Komedija, drama
Produkcija: SAD, 2014.
Trajanje: 122 min.
Uloge: Helen Miren, Rohan Čand, Čarlot le Bon
Režija: Las Halstrom

Originalni naslov: The Hundred Foot Journey

Petak, 10. novembar u 00.30

1 Komentari

Ukoliko želite da komentarišete sa svojim korisničkim imenom, molimo vas da se ulogujete.

Ostali komentari