1. Ovo jeste ironija danasnjeg sveta. Faraonsko nasledje, bilo i ostalo.
  (Gazde i sluge, 1. jun 2023 11:05)

  # Link komentara

 2. Svima je jasno samo sirotinji nije...Sirotinja guta priču o patriotizmu dok bogataši gutaju jastoge....
  (Novi, 1. jun 2023 11:02)

  # Link komentara

 3. I što je tu čudno? Prigožin je još najpošteniji od svih. On je šef "privatne" vojne kompanije. Njega netko plača, on plača svoje vojnike. Pošto je šef, naravno da je elita, i njegova djeca. Nećete ga? Nemojte mu davati lovu, i gotovo.
  E sad, ko to ima toliko para da plača sve njegove vojnike, oružje, logistiku?
  Samo država. Zašto njemu, a ne regularnoj vojsci? Vjerovatno jer radi nešto što obična vojska ne bi pristala. Ili bi štetilo državi.
  Tnači, država mu plača. Ni to ne bi bio problem, ali kako može privatni šef kompanije, regrutirati zatvorenike, i davati im "oprost"?? Pa oni su nešto napravili, sa zatvorom vračaju dug državi i DRUŠTVU. Što Prigožin ima s njima, i kakve ovlasti da im oprašta išta? Netko ubije tvog sina, i umjesto da je u zatvoru, neki tajkun ga oslobodi, da mu dobru plaču, da i dalje ubija.
  I sve to je i dalje bolje od one elite koju on proziva, političke elite, koja propagandom, i državnom moči, mobilizira ljude i šalje u rat, u drugoj državi. Koji pričaju o nekom ratu s "zapadnom dekandencijom", dok im se sinovi i kčeri školuju na tom Zapadu, i koji su na tim zapadu pojam kiča i dekandencije, sa svojom potrebom pokazivanja bogatstva.. doduše, sad puno manje, ne zbog straha od ruske javnosti, nego od sankcija zapada..
  Meni je nevjerovatno koliko bi ta Rusija mogla biti bogata država, poput Skandinavskih država, gdje bi svi htjeli doči živjeti i raditi, a kad god se malo oporave, sami se zakopaju do dna, i još grebu po dnu.
  (Ante, 1. jun 2023 11:01)

  # Link komentara

 4. Sad sam zbunjen.
  Ukri kritikuju prigozina zato sto kritikuje rusku vlast?
  Ruski fsb je 'ukrao' privatni prigozinov snimak i dao ga ukrajinskim spijunima a da bi se pokazalo da je prigozin licemer?
  Znate li koliko ovo suludo zvuci?
  Skoro kao ghost of kiyv.
  (Ukr, 1. jun 2023 10:40)

  # Link komentara

 5. Svako odgovara samo za sebe. Takvo je vreme doslo.
  (ikac klisa, 1. jun 2023 10:10)

  # Link komentara

 6. Klasika
  (bolje sutra, 1. jun 2023 09:52)

  # Link komentara

 7. Sve su to ratni profiteri...
  (darda, 1. jun 2023 09:39)

  # Link komentara