1. Koje to opkoljavanje kada je Rusija samo sa zapada u granici sa Nato državama. Sever i tako nije izgledan za neke napade,a istok je uvek slobodan i nepristupačan.Ni Hitler nije opkolio SSSR sa svih strana.Sa istoka je Sibir a u blizini zemlje koje čuvaju Rusiji ledja i neće postati natovske a to su Kazakstan i sl. Gruzija ne sme u Nato, Jermenija i Ukrajina takodje.Pa čak ni sa zapadne strane nije Rusija potpuno zatvorena.
    (Vlado, 29. jun 2022 16:27)

    naivno razmisljanje. ne zazire kremlj bez razloga od sirenja nato-a, tojest odlaska susednih zemalja pod zapadni uticaj. ako cak i pola ukrajine ode pod nato, belorusija ostaje ukljestena nato savezom sa 3 strane, pogledaj kartu. plus finska...
    gruzija je za sada poluizolovana, ali ne zaboravi da se gruzini osecaju prilicno frustrirano i uplaseno zbog teritorije oduzete od strane rusije.
    zatim jermenija, ruski saveznik kome kremlj nije mnogo pomogao kad ih je azerbejdzan pobedio u ratu i oduzeo deo teritorije. sta ako im nato obeca povratak. zatim, turska koja kobajagi zateze i gleda samo svoju korist - ali je clan nato. ako bude stani pani ne sumnjaj kome ce se turci okrenuti, bilo ko da im je predsednik.
    konacno, nemoj sumnjati da kremlj zazire i od formalno neutralne kine. okreni obrni, pragmaticni kinezi su neugodan partner jer ih sadadnja sa rusijom dodatno jača dok je konfrontacija sa zapadom slabi. na sve to, kina odavno jedva skriva istorijske pretenzije na pola sibira, pod mantrom "azija aziji" tojest kinezima koji se guzvaju ispod.
    nisu rusi bez razloga nervozni. i to ne samo zbog nato pretnje sa zapada. rusija je ogromna i svuda ima pretnje. svi bi da dobiju delove resursa koje za sada kontrolise rusija.
    (neutralni fe, 29. jun 2022 17:13)

    # Link komentara

  2. Bravo za Svedsku i Finsku! I za sav normalan svet!
    (direk, 29. jun 2022 16:48)

    # Link komentara

  3. Ovo je dokaz da se Nato raspada.
    (Atomski sleva, 29. jun 2022 16:39)

    # Link komentara

  4. Može da promeni mapu sveta. U egzotični pejzaž Marsa.
    (pre ili kasnije, 29. jun 2022 16:33)

    # Link komentara

  5. Koje to opkoljavanje kada je Rusija samo sa zapada u granici sa Nato državama. Sever i tako nije izgledan za neke napade,a istok je uvek slobodan i nepristupačan.Ni Hitler nije opkolio SSSR sa svih strana.Sa istoka je Sibir a u blizini zemlje koje čuvaju Rusiji ledja i neće postati natovske a to su Kazakstan i sl. Gruzija ne sme u Nato, Jermenija i Ukrajina takodje.Pa čak ni sa zapadne strane nije Rusija potpuno zatvorena.
    (Vlado, 29. jun 2022 16:27)

    # Link komentara

  6. Sramno "da"
    (Vasiona, 29. jun 2022 16:25)

    # Link komentara

  7. Dok ameri i rusi mere kome je veći stradaju mali poput Srbije, Ukrajine, Moldavije, Jermenije, ... I dok za ovakve države to nije iznenađenje jer je takve lako skembati zbog siromaštva i visoke korupcije na svim nivoima, iznenađenje mi je da su države poput Švedske i Finske koje imaju sistem vrednosti, zakone, i razvijenu svest o svemu dozvolile da budu uvučene u sukob i postavljene kao topovsko meso ispred interesa Amerike koja će ih iskoristiti za svoj cilj a to je pokoravanje Rusije. Kako god okreneš mi smo nadrljali.
    (Liberty, 29. jun 2022 16:22)

    # Link komentara

  8. Naravno da naši stručnjaci uvek govore kako jadna Moskva mora da trpi sve i svašta.
    (NikolaBg, 29. jun 2022 16:12)

    # Link komentara

  9. Nagrabusiše Kurdi, ni krivi ni dužni.
    (Gaučos, 29. jun 2022 16:10)

    # Link komentara

  10. naravno ma moze, jer je to jasan korak ka nuklearnom ratu i opstoj katastrofi... ono sto ostane bice nova mapa sveta svakako
    (ns, 29. jun 2022 16:09)

    # Link komentara

  11. A Rusija kao nije bila okružena NATO-om pre? Jedna zemlja menja nešto? (Švedska se svakako ne graniči sa Rusijom) Gluposti…
    (miki, 29. jun 2022 16:01)

    # Link komentara

  12. Sve zasluge pripadaju Putinu. Ovakvu strateški grešku koju je učinio napadom na Ukrajinu istorija ne pamti.
    (Janković, 29. jun 2022 15:54)

    # Link komentara

  13. priča se kako ce reagovati Moskva,a niko ne spominje kršenje dogovra od strane Nato
    bez širenja na istočne granice

    pa šta mislite kako će reagovati Moskva ?
    (Nisbe, 29. jun 2022 15:45)

    # Link komentara

  14. Šta li je dobio mudri Erdogan? Pretvara se Turska u jako ozbiljnog igrača na globalnoj sceni. Nadam se da se nece u jednom momentu probuditi imperijalističke ambicije.
    (dacha, 29. jun 2022 14:58)

    # Link komentara