1. Tu tesko da mogu i da odbrane sto im je ostalo ne bi im pomogla ni taktika iz kolubarske bitke ni taktika iz 1999 godine protiv natoa. Ovo je građanski rat istog naroda kao američki sever jug pobednik je sever bio je jači u svakom smislu ukrajinci ginu za tudje interese
    (Radivoj, 27. jun 2022 14:34)

    # Link komentara

  2. Koliko se sećam prvo su njavljivali kontraofanzivu u maju, pa u junu, sad u avgustu. U međuvremenu im je izginula sva njabolja vojska, pitam se ko će i čime da ide u kontraofanzivu.Gde im je avijacija za to, daće im NATo sigurno svoje strateške bombardere...ovo su prazne priče za neobaveštene
    (vajko, 27. jun 2022 13:51)

    # Link komentara

  3. Jednom kad rusi zavrse zauzimanje Donbasa i utvrde se, kontraofanziva Ukrajine je nemoguca. Ukrajina bi morala da napreduje preko ogromnih stepa odnosno ravnica u kojima nema nikakve zastite od artiljerije odnosno ukrajinske avijacije, gubici bi bili strasni
    (St3fan KG, 27. jun 2022 11:54)

    # Link komentara

  4. Da li je to realno ili ne?Svakako veliki respekt za hrabri narod i vojsku Ukrajine,koji se herojski odupire mnogo jacem agresoru.
    (realno, 27. jun 2022 11:33)

    # Link komentara

  5. Čini mi se da im je bilo pametnije mobilisati sve resurse i ići na što brži kraj rata. Kako vrijeme protiče oni sve manje ratuju sa Ukrajinom, a sve više sa kompletnim industrijskim potencijalom zapada.
    (boris, 27. jun 2022 09:39)

    Mislim da nisi u pravu,iz samo jednog razloga,i to onog koji je zapravo i najbitniji na bojnom polju,a tiče se ljudstva odnosno žive sile.
    Vojna tehnika ne predstavlja nikakav problem za zapad, NATO može naoružati Ukrajinu "do zuba" što se kaže, ali gde će onda naći toliko profesionalnih vojnika,koje bi najpre naoružali,a kasnije i gurnuli na Ruse ?
    To je ono što najviše muči zapad,jasno je da su oni spremni da ratuju do poslednjeg ukrajinca,ali problem je što ukrajinaca nema toliko mnogo kako bi ozbiljnije naudili Rusiji, i što više ginu ,i što više Rusija bude oslobađala nove teritorije,to će biti sve teže po Ukrajinu i zapad da na kraju ipak prihvate neminovan poraz,koji će uslediti usled ovakvog trenutnog odnosa snaga !
    (Goran, 27. jun 2022 10:35)

    # Link komentara

  6. Gubljenjem strateških fortifikacija u Donbasu, iznurivanje napadača borbama po gradovima, otežava položaj za odbranu, a napad je otežan još od početka rata.
    E sada, tako lako da kreneš u kontraofanzivu, ne verujem baš. Ako i rusi dovedu na front sve što mogu, onda će biti krvoproliće koje je neprihvatljivo za obe strane. Najbolje je da sednu za sto i dogovore se.
    (Misibirac, 27. jun 2022 10:17)

    # Link komentara

  7. Kako god bilo , najbolje je da se rat zavrsi sto je pre moguce.
    Ukrajinci ginu, teritorija im je unistena, Rusi ginu, svet u krizi, boji se gladi, zime...
    Prava pitanja su ko ovde profitira i koja je prva meta sukoba?
    Da li je cilj ovog rata da se isprovocira i oslabi Rusija, da se dugorocno veze za sukob u Ukrajini kako bi se Kina izolovala i postavila na mesto koje joj zeli USA?
    (glupi zmaj, 27. jun 2022 09:41)

    # Link komentara

  8. Rusi ne smiju zaboraviti svoju istoriju. Crvena Armija je u prvim mesecima Njemačke inavazije bila skoro kompletno uništena. Uz čeličnu volju i jake saveznike na kraju rata imamo Crvenu Armiju kao najjaču armiju svijeta koja gazi do Berlina.
    Čini mi se da im je bilo pametnije mobilisati sve resurse i ići na što brži kraj rata. Kako vrijeme protiče oni sve manje ratuju sa Ukrajinom, a sve više sa kompletnim industrijskim potencijalom zapada.
    (boris, 27. jun 2022 09:39)

    # Link komentara

  9. Rusi neće imati čime da brane jer su desetkovani i iznemogli živi bili pa videli to Ukrajinci čekaju, teže je nešto braniti nego na brzinu osvojiti za to treba resursa i ljudstva i podrške lokalnog stanovništva a Rusi to nemaju
    (aaaauuu breee, 27. jun 2022 09:08)

    # Link komentara

  10. Moje misljenje je da nikada nece povratiti izgubljene teritorije…
    (mervan, 27. jun 2022 08:59)

    # Link komentara

  11. A što ti, junače, ne bi ličnim primerom pokazao kako ćeš da pobediš Rusiju? Uzmi oružje i kreni na front....

    Pošto na frontu izgleda malo drugačije nego u kancelariji. Rat je gotov jer Donbas je pao ... a u Stepama ćeš teško da ratuješ protiv Rusijem
    (Atak, 27. jun 2022 08:27)

    # Link komentara