1. Cudan neki rat .Ovde na Kipru popunjenost hotela trenutno izmedju 70_80% a trecina otpada na ,,goste iz Ukraine!!!??? Mnogo je rentacar auta sa istaknutim malim Ukrainskim zastavicama. Mogu se videti na svim plaznim parkinzima, kao i ispred barova i poznatih mesta za izlazak???!!!! Znaci deo se kao bori i gine dok deo uziva na plazama sirom Evrope i daje podrsku tako sto okaci zastavicu na svoj rentacar??!! Moram da kazem da su gosti uglavnom iz Zapadne Ukraine i Kijeva. Uglavnom izgleda da ovaj rat nije rat svih Ukrainaca(zato i ne mogu da dobiju). Daj Boze da se zavrsi sto pre,mada izgleda da ove sto leze na plazi to i ne zanima bas mnogo.
    (srdjan, 28. maj 2022 08:00)

    # Link komentara

  2. Ako Ukraina izgubi, izgubila je i Amerika.
    (Zeks, 28. maj 2022 07:52)

    # Link komentara

  3. Pa imali smo i mi snage PVO u skolama i ostalim civilnim objektima kad nas je bombardovao Nato... I kad su grunuli bombe na te lokacije, sta je bilo posle...
    (Zoran, 27. maj 2022 23:59)
    ***…**
    Jeste genije, neve i kubove smo držali na hirurgiji i u zbornicima, a radare na pijaci. Kako te ne mrzi da mlatis tako bez razmišljanja. Kod nas nije pruzan otpor napredovanju kopnenih trupa, pa fotifikacija i militarizacija civilnih objekata nije ni imala smisla, za razliku od situacije u Ukrajini...
    (Čačanin, 28. maj 2022 07:06)

    # Link komentara

  4. Evo ovi komentari tioa odakle Rusiji oruzije za tako maoim BDP, kako mogu da zive, da ratuju.

    Jeste bdp jedan pokazatelj ekenomske moći jedne zemlje, ali nije sve, recimo ako je cena proizvodnje telefona u nemačkoj 700 evra a u Rusiji istog telefona 240 evra, to znaci da je BDP Nemacke 700 a Rusije 240.
    (Bdp?, 28. maj 2022 03:37)

    # Link komentara

  5. "Osim toga, ispitivanja ukrajinskih nacionalista još jednom su potvrdila da su od početka specijalne vojne operacije ukrajinske snage imale borbene položaje u civilnim objektima, u kućama, školama i vrtićima", saopštio je ruski istražni komitet."

    Pa imali smo i mi snage PVO u skolama i ostalim civilnim objektima kad nas je bombardovao Nato... I kad su grunuli bombe na te lokacije, sta je bilo posle...
    (Zoran, 27. maj 2022 23:59)

    # Link komentara

  6. Pogledaš sliku posle ukrajinsko granatiranja i vidiš razbijeni izlog, oštećen auto i palu granu sa drveta. Pogledaš sliku posle ruskog granatiranja i vidiš srušeno pola zgrade, gomilu armature i krater od 3 metra dubine. Važno je da Rusi paze na civile i zato sporo napreduju, inače bi to bilo za 3 dana gotovo...mislim na ruski ulazak u London
    (alo, 27. maj 2022 22:03)

    # Link komentara

  7. Такође је заробљени војник (21, година, тек ступио у касарну) рекао и да су њему и осталим тек пристиглим војницима буквално у руке добацили пушке а кад су присутног старешину питали како се тим оружјем рукује, одговорено им је да ће то сами схватити кад се буду нашли у борби.
    (Самосвесна грађанка, 27. maj 2022 21:08)

    # Link komentara

  8. Ukrajina je topovsko meso. Prvo, oni su krivi Ukrajinci. Drugo, Rusija godinama poziva na ugnjetavnje u Donbasu pogotovo a i širom Ukr. Treće, Ameri prave biolabiratorije. Četvrto, gde je zapad poslednjih 50 godina o pravima, agresiji itd.. Sad, nema nazad, Rusija je to. Evropa je na klimavim nogama, vrlo. Ključ je u tome što Rusija ima sve moguće energente, vodu, hranu, metale, zlato, dijamante, to je krajnji cilj zapada al od toga nema ništa. Koga je Rusija napala od država EU ili NATO?!?! Nikoga. Ali ne daju, ovo je za njih crvena linija i kraj...
    (objektivac, 27. maj 2022 20:49)

    # Link komentara

  9. danas je Entoni Blinken održao interesantan govor - najveća prijetnje američkim interesima je Kina, a ne Rusija
    Obzirom da je Ukrajina vojno de fakto izgubila, mislim da se oni spremaju da to završe što prije da bi se usmerili na Kinu
    Mislim da je da Ukrajinom gotovo. Pustiće je da padne a Zelenski ide u London
    (observer, 27. maj 2022 20:22)

    # Link komentara

  10. Svašta ovde čovek može da pročita, čak i o tome da Rusija sprema opštu mobilizaciju. Da mobiliše koliko ljudi, 4,5,10 miliona? Da li ste vi normalni?
    (Svašta, 27. maj 2022 20:16)

    # Link komentara

  11. @čovjek koji zna

    Hrvatska bombardovana od NATO, mogla da se nagodi sa zapadom oko RSK? Ne znam da ste bombardovani od NATO, a nagodili se jeste lepo, sve Srbe ste pocistili uz obilatu pomoc USA generala.
    (karlovac, 27. maj 2022 13:42)

    snašli se ljud svaka casti... a sta si ti dobio od ruskih?
    (neutralni felš, 27. maj 2022 19:07)

    # Link komentara

  12. BDP ne igra nikakvu ulogu neke zemlje.Sta vredi zapadnim zemljama jak BDP kada imaju vise duga nego sto zarade,ceo zapad je zaduzen do guse.Cuj imaju jake plate,standard ovo ono.Upravo to je najslabija tacka zapadnog sveta.
    (Profit, 27. maj 2022 18:55)

    # Link komentara

  13. @Milos

    Sta god da je ruska strana zacrtala, realiozvace, samo je pitanje vremena i gubitaka. Zapadni deo Ukrajine i Kijev verovatno nece, ostalo je pod velikim znakom pitanja. Kad se zahuktaju, tesko ih je zaustaviti. Angazman jos par desetina hiljada vojnika iz Rusije, nece biti problem, pogotovo ako nastave da napreduju pa im treba jos malo gasa i posadnih trupa. Ne vidim cime ukrajinske oruzane snage mogu da ih zaustave. Moderni raketni sistemi koji stizu sa zapada nisu dovoljni da znacajno promene stanje na terenu. Potrebno je vreme da bi se posada obucila, a Ukrajina nema toliko vremena.
    (Panzer, 27. maj 2022 18:18)

    # Link komentara

  14. Vodec?i stručnjaci optužuju Rusiju za podsticanje genocida u Ukrajini i nameru da ’unište‘ ukrajinski narod“. - Ovo su danas naslovi koji dolaze iz zapadnih novinskih organizacija, a Rusi prete SAD da ne snabdevaju Ukrajinu naprednim naoružanjem. Da li su potpuno izgubili razum? Da li svet treba samo da sedi i gleda kako Putin uništava čitavu naciju i narod?
    (Netgazda, 27. maj 2022 09:

    “Svet” je gledao mnoga uništenja i nije ništa uradio. Gde ste bili zadnjih 40 godina??
    (Ana, 27. maj 2022 18:08)

    # Link komentara

  15. @netgazda.
    Rusija je 2 izvoznik oruzja na svetu. Ta grana industrije je im je najvise razvijena. Kakve veze ima BDP i GDP sa tim? Prodaju najvise energenata koji su trenutno najskuplji u istoriji. U jednom trenutku krajem aprila je objavljeno da je Evropa donirala između 1-2 milijarde vredno nauruzanje UKR, a za to vreme platila gas Rusima 30 milijardi evra. Taj gas je bio 130 usd ore 2 godine, šta misliš koja je cena proizvodnje gasa? a sada je 10x skuplji..izracunaj koliko % sada zaradjuju.
    Evropa je ta koja finansira daleko vise Rusiju nego Ukrajinu. Nece to promeniti ni embargo na naftu, jer je gas ono sto ne mogu da zamene nekim drugim dobavljacem, a na njega nece udariti embargo naredne 2 godine. Imaju suficit u budzetu veci nego prosle godine i pored skupog ratovanja jer na ono što je najvrednije nisu uvedene sankcije. Ameri su jedini što se nešto kao cimaju oko Ukrajine. EU više trpi štetu nego što cini Rusiji.
    (lignjoslab, 27. maj 2022 17:54)

    # Link komentara

  16. Voleo bih da znam ko snabdeva Rusiju sa toliko artiljerije, municije, teškog poljskog oklopa? Oni nisu bogata nacija, broj 11 u svetskom BDP-u među najbogatijim ekonomijama. Očigledno od nekoga dobijaju vojnu i novčanu pomoć i to se mora ispitati. Ko god pomaže Rusiji, aktivno je uključen u ovaj rat protiv Ukrajine.
    (Netgazda, 27. maj 2022 17:18)

    # Link komentara

  17. @BataUSA
    Nije to nista.
    Ima jedna drzava, udje gde hoce, razbuca ih, razara, ubija i jos im kaze sta oni zapravo zele, ali nisu svesni!
    Al ce oni da im objasne :)
    (Crni humor, 27. maj 2022 17:16)

    # Link komentara

  18. kako sad cijeli svijet protiv Rusa, kaj nije to rezervirano da budu samo protiv Srba?
    (pero, 27. maj 2022 15:16)

    То је исто.
    (Јабучило, 27. maj 2022 17:00)

    # Link komentara

  19. Znaci udjes im u drzavu, razbucas, ubijas, razaras... a onda kazes da ti "nije jasno sta to ukrajina zeli...". Neverovatno!
    (BattaUSA, 27. maj 2022 16:48)

    # Link komentara

  20. Ja ipak mislim da je rusija odlucila da prvo oslobodi donjec i lugaansk i ocisti ih od ukrainaca a potom ako ovi i dalje ne budu hteli da kapituliraju ide na odesu i harkov
    (sasa, 27. maj 2022 16:16)

    # Link komentara

  21. Čekajte da završim makar fasadu pobogu
    (Ja sam Ja, 27. maj 2022 16:16)

    # Link komentara

  22. kako sad cijeli svijet protiv Rusa, kaj nije to rezervirano da budu samo protiv Srba?
    (pero, 27. maj 2022 15:16)

    # Link komentara

  23. U koliko sati ?
    (Darko, 27. maj 2022 15:06)

    # Link komentara

  24. Rusi polako ali sigurno melju, nigde im se ne zuri, ne postavjaju nemoguce rokove i gotovo sigurno dobijaju ovaj rat. Ukrajinska iskusenja tek pocinju, realnost je zakucala na vrata i tek sada se nazire prava silueta protivnika sa kojim imaju posla.

    Sve je manje i manje snimaka i slika unistene ruske tehnike i vojnika. Rusi su se posle inicijalnih gresaka, prilagodili novoj doktrini ratovanja i sada takticno i opezno napreduju. Posiljke naoruzanja sa zapada, ce samo produziti agoniju i intenzivirati ljudske i materijalne zrtve Ukrajine. Krajnji rezultat ce biti isti....
    (Panzer, 27. maj 2022 13:22)

    Nemoj biti tako siguran jer mi ni ne znamo sta su pravi ciljevi Rusije. Ako su to ciljevi denacifikacija i demilitarizacija onda Rusi rat ne mogu dobiti, ne mogu osvojiti celu Ukrajinu. Ako su ciljevi istok i jug Ukrajine, slazem se bice u visokom procentu uspesnosti. Odesa je ipak prevelili zalogaj, kao sto je bio Harkov, kao sto je bio Kijev. Taj spori vojni napredak Rusije ima svoju cenu, gube i oni tehniku i ljude. Presudan trenutak za dalju eskalaciju rata je ulazak trece NENATO zemlje u rat, npr. Belorusije ili opsta mobilizacija u Rusiji. Ipak mesanje NATO za sada iskljucujem. Zato krajnji rezultat ne moze biti isti.
    (Milos, 27. maj 2022 14:49)

    # Link komentara

  25. cestitke sad-u
    (trte, 27. maj 2022 14:22)

    # Link komentara

  26. Rusija od 2014 napada svig suseda Ukrajinu, ubija i proteruje njihovo stanovnistvo, prijeti drugim zemljama, prijeti atomskim bombama i onda se cudi sto je Evropa ne voli i uvode joj sankcije. Pazi molim te, a sta bi trebalo ? Da aplaudiraju.
    (edi, 27. maj 2022 13:49)

    # Link komentara

  27. @čovjek koji zna

    Hrvatska bombardovana od NATO, mogla da se nagodi sa zapadom oko RSK? Ne znam da ste bombardovani od NATO, a nagodili se jeste lepo, sve Srbe ste pocistili uz obilatu pomoc USA generala.
    (karlovac, 27. maj 2022 13:42)

    # Link komentara

  28. Rusi polako ali sigurno melju, nigde im se ne zuri, ne postavjaju nemoguce rokove i gotovo sigurno dobijaju ovaj rat. Ukrajinska iskusenja tek pocinju, realnost je zakucala na vrata i tek sada se nazire prava silueta protivnika sa kojim imaju posla.

    Sve je manje i manje snimaka i slika unistene ruske tehnike i vojnika. Rusi su se posle inicijalnih gresaka, prilagodili novoj doktrini ratovanja i sada takticno i opezno napreduju. Posiljke naoruzanja sa zapada, ce samo produziti agoniju i intenzivirati ljudske i materijalne zrtve Ukrajine. Krajnji rezultat ce biti isti....
    (Panzer, 27. maj 2022 13:22)

    # Link komentara

  29. kažu da šalju oružje u Ukrajinu?
    prodaju valjda?
    sve će to doći na naplatu jednog dana.
    nije valjda da su pomislili da je to džabe???
    (printer, 27. maj 2022 12:35)

    # Link komentara

  30. radis,zidas kucu,stvaras porodicu,zivot i onda Putin i Zelenski ti sve to skrljaj...
    (Gari Kvoter, 27. maj 2022 12:32)

    # Link komentara

  31. Volim Čajkovskog,obožavam Dostojevskog ali ovo što se danas dešava nije moja Rusija.
    (bb., 27. maj 2022 11:56)

    Ali ovo sto se danas desava nije moja Evropa, zabranjivanje Čajkovskog i Dostojevskog, zabranjivanje sportistima i umetnicima da ucestvuju, oni koji nemaju nikakve veze sa Ukrajinom, a pogotovo neki koji su umrli pre 100 i kusur godina. To nije ona Evropa, sloboda i demokratija koju slusam citav moj zivot.
    (Sogard, 27. maj 2022 12:24)

    # Link komentara

  32. Biznis cveta u namenskim industrijama oruzja.
    (jole, 27. maj 2022 12:19)

    # Link komentara

  33. Volim Čajkovskog,obožavam Dostojevskog ali ovo što se danas dešava nije moja Rusija.
    (bb., 27. maj 2022 11:56)

    Pazi šta pričaš ako nećeš da budeš izopšten iz demokratskog slobodarskog društva... Svaki častan i pošten građanin EU zna kakvi su ratni zločinci Čajkovski i Dostojevski bili i koliko su jada po Ukrajini napravili.
    (Nezavisni demokratski građanin, 27. maj 2022 12:14)

    # Link komentara

  34. Volim Čajkovskog,obožavam Dostojevskog ali ovo što se danas dešava nije moja Rusija.
    (bb., 27. maj 2022 11:56)

    # Link komentara

  35. Rusi kao da nikad nisu zivjeli u Ukrajini. Tako ispade.
    (VS, 27. maj 2022 11:56)

    # Link komentara

  36. Slava Ukrajinskim partizanima koji brane zemlju od agresora.
    (321, 27. maj 2022 11:51)

    # Link komentara

  37. "Da li svet treba samo da sedi i gleda kako Putin uništava čitavu naciju i narod?"

    Desetine hiljada etničkih Rusa je izgubilo život u toj Ukrajini u posljednih 8 godina...

    Jedanaestog septembra 2001. stradalo je nešto manje od 3000 Amerikanaca. Bliski istok je od tog dana platio cijenu od oko pola miliona stradalih civila i još najmanje toliko boraca. Da ne pričamo o stotinama hiljada invalida, miliona izbjeglica i ko zna koliko još stradalih koji nikad nijesu zavedeni u statistici.

    Ukrajina je imala osam godina da razoruža nacističke formacije, i prestane sa provokacijama dok ubija Ruse na istoku države, ali nije i sad plaća cijenu... i to po katastrofalnoj tarifi. Oni su zapravo u vrlo sličnoj situaciji kao što smo mi bili 90-ih, kada smo i oko RSK i Kosova mogli da se nagodimo sa zapadom, uključujući i članstvo u NATO i EU i mogućnost veta na bilo kakve pokušaje da se komšiluk uključi u te integracije, ali smo htjeli sve ili ništa i evo gdje smo danas. Raskomadani i unazađeni pola vijeka.

    A osim toga, svaka država na svijetu da je izgubila desetine hiljada svojih ljudi van matice, bi se upustila u rat. Jedini razlog što se Rusija umiješala tek sad je jer su bili svjesni da će biti pod ovakvim brutalnim sankcijama i pokušavali koliko toliko da se spreme za to.
    (čovjek koji zna, 27. maj 2022 11:42)

    # Link komentara

  38. Mnogi ovde opravdavaju i poistovećuju zločinačku nato agresiju na Srbiju i zločinačku rusku agresiju na Ukrajinu. Obe su agresije i obe su zločinačke a ruska je još invazija na sreću kod nas nije bila invazija na vreme je slobo predao.
    (Zoran, 27. maj 2022 11:29)

    # Link komentara

  39. Odakle Rusima toliko bombi i raketa?
    (Nisam u toku, 27. maj 2022 11:12)

    # Link komentara

  40. Zašto bi Rusi deblokirali luke u Crnom moru za izvoz žita ako se zna da su sve luke u EU i šire blokirane za izvoz žita za ruske brodove? Rusi mogu izvoziti žitarice samo železnicom. To isto može i Ukrajuna.
    (Dragan, 27. maj 2022 10:07)

    Ruski brodovi ne mogu uplovljavati u EU luke + luke nekih američkih satelita. Ostale luke su im otvorene. Međunarodne morski pojas (plovni) je slobodan za ruske brodove. Tu ih niko ne može zaustavljati i ometati, iz tog pojasa "skreću" u teritorijalne vode zemalja gde nema nikavih zabrana za ruske brodove....a to je oko 80% sveta.

    Ovi Ukrosi ne mogu isploviti na Crno more, delom zbog ruske blokade, delom zbog mina koje su sami posejali. Inače, nema tu nikakve ukrajinske pšenice..sve je to, uglavnom, vozovima preko Poljske transportovano u EU. Ali malo dramljenja nije na odmet.
    (viško, 27. maj 2022 10:53)

    # Link komentara

  41. Licemeran je stav zapada koji smatra da se Rusija u sve Rusko mora poraziti, nije razumljiva potpuna neosetljivost za 14000 mrtvih ruskih civila, 2500 dece i beba, u Donjecku, a s druge strane, fokusiranje na civilne žrtve za koje su navodno krivi samo Rusi, i koje su "strašne" samo ako su ne-Ruske. Mrtvi Rusi su OK, kao nekad mrtvi Indijanci. Sećam se 1999. u Srbiji, kada je ogroman broj civila ubijan kasetnim bombama, kada je bombardovana TV, i tada su sve te žrtve proglašavane "neželjenom kolateralnom štetom", koja je bila neizbežna da bi se sprečio "genocid" Kosovsko-Metohijskih Srba nad humanitarnom UČK. Ostavite me više te priče o Rusima koji ubijaju bebe. Pre 30 godina umirale su bebe u Banjaluci jer je NATO sprečavao da se doturi kiseonik.
    (Radojko, 27. maj 2022 10:50)

    # Link komentara

  42. Ukrajina minirala prilaz luci Odesi i krivi Ruse da su krivi što brodovi ne mogu da dolaze, vrhunac inteligencije.
    (milan, 27. maj 2022 10:30)

    # Link komentara

  43. Zašto bi Rusi deblokirali luke u Crnom moru za izvoz žita ako se zna da su sve luke u EU i šire blokirane za izvoz žita za ruske brodove? Rusi mogu izvoziti žitarice samo železnicom. To isto može i Ukrajuna.
    (Dragan, 27. maj 2022 10:07)

    # Link komentara

  44. Sram bilo Ruse sto su ubili bebu. I sta sad ce neko da kaze i Ukrajinci su ubijali...sram vas bilo sve, ovo je jadno. Secam se za vreme NATO bombardovanja u Merdaru je stradao covek u svojoj kuci u selu, on i njegova beba od godinu dana u naruciju, trudna zena je cudom prezivela. E sad pomislite na svoju decu. Je...m ti rat.
    (Xman, 27. maj 2022 09:41)

    # Link komentara

  45. „Vodeći stručnjaci optužuju Rusiju za podsticanje genocida u Ukrajini i nameru da ’unište‘ ukrajinski narod“. - Ovo su danas naslovi koji dolaze iz zapadnih novinskih organizacija, a Rusi prete SAD da ne snabdevaju Ukrajinu naprednim naoružanjem. Da li su potpuno izgubili razum? Da li svet treba samo da sedi i gleda kako Putin uništava čitavu naciju i narod?
    (Netgazda, 27. maj 2022 09:36)

    # Link komentara

  46. Ne verujem da Rusi gadjaju naseljene oblasti...
    (L-olan, 27. maj 2022 08:35)

    A šta gađaju i zašta ratuju? Livade i šumarke?!
    (Bo_Sana_c, 27. maj 2022 09:31)

    # Link komentara

  47. Jel to jedna "ostra" opomena ili samo onako...tek da se jave?
    (GlasBrisela, 27. maj 2022 09:09)

    # Link komentara

  48. “Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti, to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem. On se manifestuje, ne samo što se tiče naših interesa. Kada im je potrebno… Setite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija preti njihovoj bezbednosti. 10.000 kilometara od američke obale. U trenu su je izbombardovali", ispričao je Lavrov.




    Srpski političari u poslednjih 10 godina gledaju i nevera…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 27. maj 2022 08:40)

    # Link komentara

  49. Ne verujem da Rusi gadjaju naseljene oblasti...
    (L-olan, 27. maj 2022 08:35)

    # Link komentara

  50. Bravo gospodine Lavrov za komentar
    (sale, 27. maj 2022 08:05)

    # Link komentara

  51. Ako stignu rakete, onda Zelenski neka se zapita, zasto nije seo za pregovaracki sto.
    (Ljuba, 27. maj 2022 08:00)

    # Link komentara

  52. Istina ce isplivati kad tad.... Kosovo je Srbija!
    (vuk, 27. maj 2022 07:47)

    # Link komentara