Visoka je 152 CENTIMETRA i važi za jednu od NAJFATALNIJIH ŽENA SVETA: Njena životna priča je velika i pretužna...

Džepna Venera kako mnogi nazivaju pevačicu visoku 152 centimetra stekla je popularnost sa samo 12 godina kada se pojavila u hit seriji "Susedi". Slava koja ju je pratila u rodnoj Australiji bila je uvod u svetsku umetničku karijeru.

Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
.

Njeni muzički počeci vezuju se za singl "The Loco Motion" koja je zapravo obrada hita Litl Iv, a koji je Kajli odveo u prve redove britanske pop liste.

O njenom muzičkom uspehu dovoljno govore podaci da je dosada prodala 80 miliona albuma širom sveta, kao i da u Velikoj Britaniji važi za najpopularniju pevačicu nakon Madone.

Kajli je najveću popularnost dostigla tokom devedesetih i početkom 21. veka, a prve internacionalne uspehe ostvarila je osamdesetih kada je i objavila debi album sa svojim imenom "KAJLI".

Treba istaći i duet sa Džejsonom Donovanom "Specijalno za vas" koji je 1989. prodat u milion primeraka. Ali i hitove "Better the Devil You Know", "All The Lovers", "Kids" ili "Can't Get You Out Of My Head".

Kajli Minog se na svetskoj muzičkoj sceni izdvojila glasom, prepoznatljivim muzičkim stilom, ali i efektnim koreografijama i jedinstvenim scenskim modnim izdanjima.

Kada su u pitanju teški momenti u njenoj životnoj priči, tu se izdvaja njena borba sa rakom dojke.

Kajli je 2005. saznala da boluje od kancera." Prvo su mi rekli da je sve u redu, ali nešto me je tištilo. Ne mogu da objasnim šta je bilo u pitanju, ali odlučila sam da potražim još jedno mišljenje. Neko bi rekao da je bolje živeti u neznanju, ali mene bi moje neznanje ubilo," ispričala je pre nekoliko godina u emisiji Elen Dedženeris.

Pevačica je nakon hemoterapije pobedila zloćudnu bolest, a često je nakon toga pričala o važnoj životnoj borbi, između ostalog i u intervjuu za "Sandej tajms" gde je istakla:

"Kada vas rak pogodi, morate sve da razmotrite. Verujte mi, dogodi vam se u jednom trenutku da vam neko kaže: "Pa, ima toliko opcija!", pa vi počnete da vrištite od sreće. Naravno, super je da postoji opcije. Genijalno je da ima opcija! Ali kada se nosite i sa drugim stvarima, pa čak i onima koje ste uzimali zdravo za gotovo, kao što je majčinstvo, a neko ili nešto vam to oduzme...".

Kajli je otvorenom pričom o raku motivisala brojne žene da na vreme provere zdravlje svojih grudi. Dve nedelje nakon što je saopštila da boluje od kancera, čak 40 odsto više žena odlazilo je na mamografiju, što su stručnjaci nazvali "Kajli efekat" dok je u časopisu „Medical Journal of Australia“ objavljeno istraživanje „Uticaj vesti o bolestima slavnih na skrining za rak dojke: dijagnoza raka dojke Kajli Minog“.

Pevačica ima ogromnu podršku LGBT populacije koju je ona, takođe, zdušno podržavala decenijama zalažući se za istopolne brakove. Kajli se smatra gej ikonom, a nazivaju je i ambasadorka univerzalne ljubavi.

Pored toga, Kajli se godinama borila za destigmatizaciju obolelih od AIDS-a.

Javnost je pomno pratila pevačicin ljubavni život poput njenih veza sa Lenijem Kravicom, Oliverom Martinezom, kao i frontmenom benda INXS Majklom Hačinsom sa kojim se zabavljala krajem osamdesetih.

Kajli i Hačins započeli su dvogodišnju vezu započeli tačno 1989. kada je ona imala 21, a on 29 godina, a Kajli je detalje ove romanse otkrila 2019. za potrebe dokumentarca "Mystify: Michael Hutchence".

"Javnost je to doživljavala kao da je dobra devojka u vezi sa nekim mračnim, lošim dečkom i to je bilo prilično tačno. Ali, sa njim sa se osećala zaštićeno. Pokazao mi je potpuno novi svet, a mnogo toga bilo je povezano sa zadovoljstvom. Sek*s, ljubav, hrana, droga, muzika, knjige... Šta god, on je hteo sve da isproba. Kao njegova partnerka i sama sam iskusila mnogo toga. Ako si senzualno biće, svi osećaju moraju da ti budu stimulisani. Probudio je moju želju da istražim svet...

Osećala sam se voljeno, ali i nekako tužno. Slomio mi je srce, osećala sam se zbunjeno i uništeno. Kada me je ostavio, nije mogao da mi da nkakav razlog. Pričali smo o svemu. Soba je bila mračna, svi roletne su bile spuštene, a on je bio na podu, i plakao je. Da li je to bilo zbog droge ili samo stres od posla, ne znam".

Kajli Minog bila je verena više puta, a njene veridbe neslavno su se završavale zbog čega su kružile priče da su je bivši partneri ostavljali na korak od oltara.

Sa raskidima se Kajli teško mirila o čemu svedoči i njena izjava nakon kraha veridbe sa Džošumo Sasom 2018. godine: "Samo sam htela da stanem. Moje zdravlje bilo je ugroženo, znala sam da moram nekako da se izlečim... Mislim da se to zove nervni slom. Samo sam mislila: 'Ne, ne, ne, ne..." Počela sam da se zatvaram u sebe i shvatila da nisam dobro. Duboko sam potonula, ali sam se brzo vratila. Bila je to prilika da vratim sebe, postanem snažnija i krenem dalje."

Slavna pevačica je od 2018. u vezi sa Polom Solomonsom sa kojim se nedavno pojavila na britanskom digitalnom koncertu grupe "ABBA". O toj vezi pričala je nedavno za "Sandej morning heralds" napomenuvši da ona nije pristalica tradicionalnih shvatanja o muško-ženskim odnosima, da ona i njen partner cene ono što imaju i da ne sledi stereotipe.

Kajli nisu zaobilazila ni pitanja da li žali što nije postala majka.

"Naravno da se pitam kako bi bilo pogledati u oči svom detetu. Ali, sudbina je sudbina. Lagala bih kada bih rekla da nisam tužna, ali ne smem da se prepustiti takvom razmišljanju. Šta mogu? Postoji velika verovatnoća da ću upoznati nekoga ko već ima decu. Mogu da zamislim sebe kao maćehu", izjavila je svojevremeno.

Postoje oprečna mišljenja o njenom izgledu jer neki smatraju da njena lepota nije sasvim prirodna dok drugi govore da nije imala bilo kakvu estetsku korekciju.

Bilo kako bilo, uticaj njene lepote je ogroman pa je u prošlogodišnjoj anketi sajta za upoznavanje starijih od 50 godina "Ourtime" završila na prvom mestu najfatalnijih javnih ličnosti koje su prešle pedesetu, piše Blic Žena.