VIŠAK KILOGRAMA JE KOŠTAO ZDRAVLJA, NOVCA I KARIJERE: Kirsti Eli se BORILA ceo život, a razlikama u težini je sve šokirala

Kirsti Eli, velika filmska i televizijska glumica, preminula je od raka u 71. godini.

Izvor: story.hr  |  
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Vest o smrti proširila se u ponedeljak 5. decembra. Elijina deca, Tru i Lili Parker, objavili su da je glumica umrla od raka.

„Svim našim prijateljima širom sveta... Sa žalošću vas obaveštavamo da je naša neverovatna, snažna i voljena majka preminula nakon bitke s rakom, koji je otkriven tek nedavno. Bila je okružena najbližom porodicom i borila se s velikom suzdržanošću... Koliko je god bila neverovatna na ekranu i filmskom platnu, toliko je bila još bolja majka i baka. Zahvalni smo celom timu lekara i medicinskih sestara koji su se brinuli za nju. Zahvaljujemo vam na vašoj ljubavi i molitvama i molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku“, piše u izjavi za medije.

Podsetimo, Kirsti se proslavila kao TV glumica, a najprepoznatljivija joj je uloga ona u seriji ‘Kafić uzdravlje’ za koju je dobila i niz prestižnih televizijskih nagrada. Većinu je svojih velikih uloga ostvarila 1990-ih, a kasnije joj je karijera krenula silaznom putanjom – i to zato što se većinu vremena borila s vlastitom nesigurnošću i kompleksima po pitanju fizičkog izgleda.

Naime, Kirsti je jedna od glumica koja je najotvorenije govorila o svom problemu s viškom kilograma i napornom borbom da obuzda svoje debljanje. Njeno putovanje od vitkosti do debljine i opet nazad uvek je privlačilo pažnju javnosti, a glumica se nije sramila javno da kaže koliko je patila zbog svojih oscilacija u težini. Tako je u više navrata gubila po nekoliko desetina kilograma – da bi ih kroz par godina opet ‘natukla’.

Zli jezici su je zbog njenog izgleda ismevali, a ona je zbog svega patila i fizički i psihički. Pala je u depresiju, pa se dodatno udebljala, a onda bi naglo odlučila da se dovede u red. Tako je recimo početkom 2000-ih uspela da izgubi čak 34 kilograma, pa se spasti na 66 kilograma – što joj je ujedno bilo i najmršavije izdanje u karijeri. Ipak, nakon nekog vremena je opet vratila još više kilograma, pa joj je vaga pokazivala težinu od 103 kilograma.

2011. je ponovno smršala i to čak 45 kilograma, a za sve je bio zaslužan poseban režim ishrane koji je mesecima strogo pratila. Uz to, koristila je i reklamirala suplemente za ishranu zbog kojih je kasnije bila tužena, jer se dokazalo kako nemaju baš nikakvog učinka na mršavljenje, a Kirsti je govorila da se uz pomoć njih ‘prepolovila’. Tako je morala da plati kaznu od preko 100.000 dolara za lažni marketing.

Onda se ponovno udebljala, a dve godine kasnije ponovno je smršala oko 50 kilograma. Tako je glumica ceo život provela na klackalici mršava-krupnija i zapravo nikada nije bila zadovoljna svojim izgledom.

Javno je rekla kako se ne sviđa samoj sebi, kao i da zna da joj je karijera oduvek bila jako ograničena upravo zbog njene težine.

Jednostavno nije mogla da održi savršenu vitkost koja je u Holivudu toliko tražena, pa joj je zbog toga mnogo uloga oduzeto. Na kraju joj je stalno mršavljenje i debljanje narušilo i zdravlje, pa je imala problema sa funkcionisanjem unutrašnjih organa, pogotovo štitne žlezde.