Važi za jednu od najseksipilnijih glumica, bila je najstarija "Bondova devojka", a sada je u vezi sa 18 godina mlađim - životna priča Monike Beluči

Iako je u šestoj deceniji života, ova glumica i dalje intrigira javnost, od tinejdžerskih dana kada je startovala kao manekenka pa sve do poslednjih nekoliko godina kada je u četrdeset šestoj godini postala majka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Njena životna priča podseća na bajku, budući da je uvek ispunjavala svoje hirove i radila samo ono što je želela.

Italijanska lepotica čije je puno ime Monika Ana Maria Beluči, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Paskala Belučija i slikarke Brunele Briganti.

Monika je već sa trinaest godina počela da se bavi modelingom, kako bi plaćala svoje školovanje, a do 1989. godine postala je jedno od prepoznatljivih lica pariške modne scene, počela je da se pojavljuje na naslovnicama magazina, kao što je “Elle” I da sarađuje sa brendovima kao što je “Dolče i Gabana”.

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila modelingu. Udala se za fotografa Klaudija Basa 1990. godine, ali su se razveli nakon godinu i po dana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Nakon što je radila na nekoliko italijanskih televizija i glumila u filmovima, Belučijeva se predstavila američkoj publici filmom “Drakula” 1992. godine. Četiri godine kasnije, odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu “Apartman”.

Ubrzo je došla do holivudskih uloga, kao i do evropskih filmova. Glumila je u brojnim filmovima, ali najzapaženija uloga joj je bila u “Malenoj”. Po toj ulozi je ostala najprepoznatljivija.

Kada je trebalo da dobije ulogu u “Spektru”, rekla je režiseru Semu Mendesu da će on biti heroj među ženama ako angažuje upravo nju, jer je pravi seksepil u mislima, mašti, a ne u godinama i telu. Tako je postala i najstarija angažovana Džejms Bondova devojka.

U filmu “Apartman”, upoznala je Vinsenta Kasela, sa kojim je glumila, a nakon nekoliko godina su se venčali. Dok su bili u braku, Vinsent i Monika živeli su u odvojenim stanovima, kako ne bi upali u rutinu i postali navika jedno drugom. Uprkos tome razveli su se 2013. godine.

Razvodom od Vinsenta nakon trinaest godina braka, shvatila je da ne zna šta da radi sada sama, ali isto tako naglasila je kako ljubav ne poznaje razvod, te kako će se oni možda nekad sresti i pomiriti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Nikada se nije bojala da uradi stvari u vreme koje je prema njenom mišljenju pravo. Tako je rodila ćerke sa 39 i 45 godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

Poslednjih meseci mediji bruje o starijoj ćerki Monike Beluči - Devi Kasel, koja iako ima samo 16 godina već preti da postane velika svetska zvezda.

Pre nekoliko meseci našla se i na naslovnici francuskog izdanja magazina "Elle", “Bazara” i mnogih drugih, a nedavno je pozirala sa slavnom majkom na naslovnici “Vogue”-a.

Međutim, Deva ima i mlađu sestru Leoni (13), koju su Monika i Vinsent dobili u 11. godini braka, a razveli su se kad je bila tek trogodišnjakinja.

Mnogi muškarci bili su ljubomorni na čuvenog glumca Vinsent Kasela kada je zaveo, pa onda i oženio jednu od najlepših žena sveta, Moniku Beluči. Vinsent je nakon ljubavnog brodoloma još jednom pokazao da i dalje ima sjajan ukus kada su žene u pitanju, što je potvrdila veza sa lepom francuskom manekenkom Tinom Kunaki, koja je od njega mlađa 31 godinu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Ipak, ni ljubavni život Monike Beluči nije umro. Italijanska glumica već četiri godine uživa u romansi sa francuskim umetnikom kojeg je vešto skrivala od javnosti, sve do revije “Šanela” na Nedelji mode u Parizu 2019. godine kada je ruku pod ruku prošetala sa 18 godina mlađim dečkom Nikolasom Lefebvreom.

Inače, ovo je bio i prvi put od 2013. godine kada se razvela od Vinsenta Kasela, a da se u javnosti pojavila sa novim dečkom.

“Postoji muškarac u mom životu”, rekla je u januaru 2017. godine, ostajući misteriozna.

Što se njene glumačke karijere tiče, lepa Monika je dva puta nagrađena italijanskim Zlatnim globusom 1998. godine i 2005. godine. U 2014. godini Belučijeva je igrala glavnu ulogu u filmu "Čudo" koji je osvojio Grand Pri u Kanu. Govori tečno italijanski, francuski, engleski i farsi. Jedna od njenih dražih uloga bila je u filmu "Ljubav i rat" sa Emirom Kusturicom.

Izvor: Wanted.mondo.rs