U mladosti je išla u solarijum, u 45. GODINI saznala da ima MELANOM! Njen rak je sada u 4. stadijumu i zato ona ima PORUKU ZA MLADE

Letnja sezona je pred nama, a mnoge devojke žele preplanuli ten i pre nego što odu na more. Stoga, neretko se odlučuju za brzi metod sunčanja, odnosno na solarijum. Da li posećujete solarijum i da li ste svesni njegovog štetnog uticaja na kožu i zdravlje?

A.B.  |  Izvor: Prva  |  
Foto: Prva TV Printscreen
Foto: Prva TV Printscreen
.

Da je zdravlje najvažnije postajemo svesni tek onda kada nam lekar saopšti loše vesti. Tako je bilo i sa Bebom Golubović, koja ima četvrti stadijum melanoma kože. Posle sedam godina borbe, ona se danas oseća dobro, a kroz kakvu agoniju je prošla, ispričala nam je u emisiji “150 minuta”.

Sve je počelo promenom na jednom mladežu na stomaku 2015. godine. Mala tamna mrlja koju je imala po rođenju, najpre je pocrvenela, pa zasvrbela i na kraju je primetila tragove krvi.

Kako Beba objašnjava, rak kože otkrila je u drugom, a danas je pacijent u četvrtom stadijumu.

Bolest su joj dijagnostifikovali u 45. godini, a glavni krivac je poseta solarijumu u mlađim danima, jer je Beba zbog svoje svetlije puti, želela da dobije preplanuli ten i pre odlaska na letovanje.

Podršku supruga je vrlo brzo izgubila, a kako i sama kaže “rak nema samo pacijent, već se to odražava na sve članove porodice”. Nakon razvoda, utehu su joj pružile prijateljice zahvaljujući kojima nije “skliznula u kandže depresije”. Takođe, išla je i na psihoterapiju u savetovalištu Instituta za onkologiju.

Mama je dve mlade devojke, a u prilogu u nastavku je sa publikom Prve TV podelila svoje iskustvo - kako je tekao put od dijagnoze do prvih terapija i lečenja i kako danas izgleda njen boravak na suncu, pogledajte u video-prilogu: