Tužna ljubavna priča holivudske legende Džejmsa Dina

Najveći holivudski zavodnik imao je sve u životu, osim nje. Izgubio je svoju veliku ljubav i nikada je nije preboleo. Džejms Din, jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena, bio je pravi miljenik žena i poznati zavodnik, ali je izgubio ljubav svog života i nikada je nije preboleo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Džejms Din je rođen 8. februara 1931. godine u malom gradu Merion u Indijani.

Od najranijeg detinjstva bio je veoma vezan za svoju majku Mildred Vilson i tvrdio je da ga je ona jedina razumela. Kada ju je iznenada izgubio od raka kada je imao samo devet godina, njegov život se radikalno promenio. Otac ga je poslao da živi na farmi kod ujaka i tetke, što je dramatično poremetilo njihovu vezu do glumčeve smrti.

Njegovi biografi tvrde da je utehu, društvo, ali i duhovno rukovodstvo u teškim trenucima nalazio u metodističkom svešteniku Džejmsu Deverdu. Dok je studirao pravo u Kaliforniji, otkrio je svoju ljubav prema glumi, što ga je kasnije učinilo filmskom legendom, prenosi Spectacler.

Loš dečko mekog srca

I dok je u javnosti imao imidž nestašnog dečaka zahvaljujući ulogama u „Buntovniku bez razloga” i „Istočno od raja”, Džejms je bio daleko od te slike. Često je menjao raspoloženje i pretvarao se od tihog i ponekad stidljivog momka u ludog komičara koji može da razveseli celo društvo.

Ipak, bio je poznat kao kul momak koji se retko smeje u javnosti, ne vadi cigaretu iz usta i koji slama srca gde god da krene svojim motociklom ili sportskim automobilom.

Zahvaljujući svojoj neospornoj harizmi, uspeo je da i najobičnije komade odeće – plave farmerke i belu majicu – pretvori u modni trend koji se i danas kopira. Džejms Din je nesumnjivo imao nešto što je privlačilo ljude bez obzira na njihov pol. Nisu odolele ni Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Džoan Kroford i Džudi Garland... Ali nije mogao da preboli gubitak ljubavi jedne glumice – Pjer Anđeli.

Italijanska glumica Pjer Anđeli i Džejms Din nisu dugo izlazili, a postoji nekoliko razloga za njihov raskid. Njena majka nije odobravala to što Din nije katolik. Ni njegov način života, brzi automobili i način oblačenja nisu pomogli. Sam Din je mladoj glumici priznao da još nije spreman za brak. Ubrzo nakon raskida, Anđeli su se verili za pevača Vika Dejmona, a 1954. su se venčali. Slavni glumac bio je šokiran i slomljenog srca.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Četrnaest godina nakon što se njihova veza završila, Pjer Anđeli je opisala kako je njihova romansa izgledala:

„Zajedno bismo otišli ​​na obalu Kalifornije i tamo bismo krišom boravili u kućici na plaži, što dalje od radoznalih očiju. Većinu vremena provodili smo na plaži, sedeći, zabavljajući se, baš kao deca na koledžu. Pričali bismo o sebi i svojim problemima, o filmovima i glumi, o životu i ‘životu posle smrti’. U potpunosti smo se razumeli. Bili smo kao Romeo i Julija.''

Džejms Din je proveo pet godina u Holivudu i glumio je u tri velika filma – „Istočno od raja”, „Buntovnik bez razloga” i „Džin”. Predviđali su mu veliku slavu i uspešnu karijeru, ali je poginuo u saobraćajnoj nesreći, mesec dana pre premijere „Buntovnika bez razloga“.