"Ovo je prvi put da se OSEĆAM LEPOM na ekranu": Uvek je glumila RUŽNE ŽENE, a sada je RASPAMETILA SVET OTMENOŠĆU u seriji "Sreda"

Serija "Sreda" je iy nedelje u nedelju u vrhu najgledanijih serija na Netfliksu u Srbiji, a u ovom ostvarenju posebno se istakao i lik upečatljive, graciozne i otmene Larise Vims, direktorke "Nevermore" akademije.

Izvor: Blic Žena/Stefana Pavlović  |  
Foto: Profimedia/JM HAEDRICH/SIPA/2301210930
Foto: Profimedia/JM HAEDRICH/SIPA/2301210930
.

Lik Larise zaista ostavlja snažan utisak na gledaoce, a iza njega stoji maestralna Gvendolin Kristi. Ova glumica, visoka 191 centimetar, bavi se glumom već 15 godina i pojavljivala se u velikim, hit projektima kao što su "Igre gladi, "Igra prestola", "Ratovi zvezda", ali je uvek tumačila neugledne, neprivlačne, čak i ružne žene.

Gvendolin se pre nekoliko nedelja javno zahvalila režiseru serije "Sreda" Timu Bartonu, ali i kostimografkinji Kolin Atvud, što su joj dali priliku da na ekranu igra lepu ženu, umnogome doprinevši njenom samopoštovanju.

"Ovo je prvi put da se osećam prelepo na ekranu. Nema reči kojima bih mogla da izrazim svoju zahvalnost Timu i Kolin i čitavom frizerskom i šminkerskom timu. Kolin je zaista legenda, a to koliko je u stanju da transformiše ljude - to je magija. Čast mi je što sam radila sa njima", istakla je slavna 44-godišnjakinja, dodajući da se u seriji njeno telo prikazalo kao lepo i da se jednostavno slavilo.

"Kolin je u stanju da poglea vaše telo i da odmah zna šta treba da naglasi, koje su vaše jake strane. Osećala sam se kao da proslavlja moje telo, čini ga lepo. Nijednom nisam osetila potrebu da nešto sakrijem ili da se nečega stidim. Učinila je da se osećam neverovatno", objasnila je.

Glumica je priznala i da joj je Barton dao slobodu da oblikuj lik Larise kako god želi, a to uključivalo i njen izgled. Gvendolin je otkrila da je bila inspirisana idejom heroine u Hičkokovom stilu, a da je Larisin stil zamislila kao kombinaciju stila Tipi Hedren i Kim Novak.

Ova dama je najviša glumica u Holivudu, a nije lako koračati kroz svet savršenih, pritom se tako jasno ne uklapajući u standarde.

"Moje telo izgleda tako da izaziva ekstremne reakcije ljudi, tako da me dovodi u situaciju da se ili borim ili da bežim. Potonite ili plivajte. Ili postojite i stidite se jer se ne uklapate u društvo ili prihvatate ono što ste dobili. Kako vreme prolazi, postajete veoma svesni sopstvenete smrtnosti i želite da u potpunosti prihvatite ono što vi jeste", rekla je ona za "GQ" 2019. godine.