Otac ju je kontrolisao i maltretirao: Život pop zvezde bio je obeležen skandalima, danas uživa u porodičnom životu

Pevačicu Kristinu Agileru život nije mazio. Pobegla je od oca koji je godinama zlostavljao, pa ušla u brak iz koga je jedva čekala da izađe, nakon što su fotografije pevačice u modricama ugledale svetlost dana.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
.

Kristina Agilera je rođena 18. decembra 1980. u Njujorku, na Stejten Ajlandu, ali je odrasla uglavnom u Pitsburgu, u Pensilvaniji. Njena majka, nastavnica španskog jezika Šeli Lorein ima irske korene, dok je otac Fausto Vagner Havijer Agilera, rođen u Ekvadoru i vodnik je u Vojsci Sjedinjenih Američkih Država.

Zbog očeve vojne karijere porodica se često selila, ali su se konačno skrasili u Filadelfiji gde je Agilera sa svega šest godina uspešno nastupala u raznim predstavama za talentovanu decu. Kada je imala sedam godina roditelji su joj se razveli, pa se Kristina sa mlađom sestrom Rejčel i majkom preselila kod bake u Pensilvaniju.

Nakon dugo godina ćutanja, pop zvezda je obelodanila da je razlog raspada njihove porodice bio to što ih je njen otac kontrolisao, fizički i psihički zlostavljao. Često je pevala o teškom detinjstvu, a snimila je i dokumentarni film u kojem je otkrila kako je trpela maltretiranje vojnog oficira. Svoje najranije dane provela je u vojnoj bazi, okružena porodicama u kojima su muškarci tukli svoje supruge, a to je prolazilo potpuno nezapaženo.

U intervjuu za američki Weekend magazin, Agilera je otkrila svoja tužna sećanja.

- Kad sam bila mala, živeli smo u vojnoj bazi, a porodičnog nasilja bilo je svuda oko mene. Iako bi vojna policija dolazila da interveniše, ništa se ne bi menjalo jer su i njeni pripadnici to isto su radili svojim ženama i deci. Kada govorim o tom periodu života, uvek pokušavam da razumem zašto sam morala da prođem kroz sve to. Sećam se da sam jednom bila malo glasnija, a pošto je tata želeo da spava, uhvatio me je za ruku i tresnuo o pod - opisala je pevačica.

Iako je njen otac nakon razvoda od njene majke često pisao svojoj bivšoj supruzi, ona je odbila da mu da bilo kakvu šansu i posle nekoliko godina udala se za bolničara Džima Kernsa koji je bio veoma pažljiv prema njenim devojčicama.

Još kao dete Kristina je znala da želi da postane pevačica, a u kraju gde je živela bila je poznata kao mala devojčica s velikim glasom jer je postizala odlične rezultate na lokalnim takmičenjima za talente.

Kao starija tinejdžerka Kristina je sa svojim hitom “Genie In A Bottle” preko noći postala super zvezda. Ipak, svakodnevno je vodila borbe s čelnicima svoje izdavačke kuće koji su želeli da joj kontrolišu imidž. Ipak, na kraju je uspela da se izbori za svoje stavove i stvorila je svoj novi izgled za veoma seksualan i kontroverzan album Dirrty. Kad je videla jedan od njenih video spotova, Kristinina baka je bila veoma razočarana i izjavila je da je gotovo umrla kad je ugledala unuku s tako malo odeće na sebi. Rekla je da je razumela zašto je ljudi kritikuju jer je bila tako mlada, a tako razgolićena.

Dok je rasla pred očima publike širom sveta, njena druga strana počela je da isplivava na površinu. Pošto se borila sa potisnutim emocijama iz svog detinjstva, upala je u duboku depresiju. Moćna balada “Beautiful”, koju je napisala Linda Peri, dozvolila joj je da isprazni i otkrije veliki deo bola koji je trpela čitavog života. Spot za ovu pesmu izazvao je skandal zbog ljubavne scene dva muškarca. Pesma govori o tome kako treba prihvatiti sebe takav kakav si, zbog čega je, između ostalog, postala gej himna, a pevačici je donela i treći Gremi. Bila je ogroman hit koji je definisao njenu karijeru, a album “Stripped” postao je globalni fenomen.

Godine 2002. pronašla je i čoveka svojih snova, jednog od direktora izdavačke kuće, Džordana Bratmana. Dve godine kasnije pevačica se povukla iz javnosti, a u medijsku žižu vratila se 19. novembara 2005. kada se udala za Džordana. Svadbena ceremonija bila je organizovana na imanju u Napa Dolini, a pristup su imale samo ekskluzivne zvanice. Dve godine kasnije Agilera je potvrdila da je trudna, a 12. januara 2008. na svet je donela sina Maksa Lirona Bratmana.

2010. godine je javnost iznenadila i saopštenjem da se razvodi od svog supruga.

- Odnos između mene i mog bivšeg supruga bio je vrlo nesrećan i nezdrav. Znala sam da to moram da okončam. Ne želim da povredim Džordana, i potpuno sam skrhana time što nam se porodica rasturila. Kada ste nesrećni u braku, uvek deca ispaštaju - izjavila je dajući da se nasluti da je i njen brak bio ispunjen fizičkim nasiljem, što su posredno potvrdile i njene privatne fotografije koje su slučajno završile na Internetu, a na kojima je po čitavom telu prekrivena modricama.

Svega dva meseca posle razvoda objavila da ima novog dečka, ponovo producenta, ali ovog puta filmskog, Metjua Ratlera. Ona je naglasila da se ljubav sa Ratlerom rodila tek kada se zvanično razišla od Maksovog oca, kada je i otpočeta romansa.

- Met je specijalna osoba. On je tip čoveka sa kojim možete da pričate satima, i onda vidite da je napolju svanulo. Među nama se tokom snimanja filma razvilo snažno prijateljstvo. Pošto sam završila sa petogodišnjim brakom, nisam tek tako uskočila u novu vezu. Počeli smo da se zabavljamo kad sam potpisala papire za razvod braka.

U februaru 2014. godine, par je objavio veridbu, a tačno pola godine nakon toga dobili su ćerku koju su nazvali Samer Rejn Ratler.

Iako nisu zakonski venčani oni još uvek uživaju u zajendičkom životu. Čini se da je pevačica nakon burnog života pronašla mirnu luku.

Izvor: Glossy